• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...
"İHL öğrencileri rol model olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kentte bir dizi ziyaretlerde bulunarak çeşitli programlara katıldı.

İlk olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu`nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle bir araya gelen Sarı, ardından kentte bulunan İmam Hatip okullarını ziyaret etti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri toplantısında konuşan Sarı, okullarda işlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin önemine değindi. Sarı, öğretmenlere şimdiye kadar yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, toplantıdan ayrıldı.

“Rol model olmalısınız”

Daha sonra Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Sarı, öğrencilerle sohbet etti. İmam Hatip Okulu öğrencilerinin hem ahlaki, hem de akademik yönden örnek teşkil etmeleri gerektiğini, bu bakımdan sorumluluklarının farkında olup çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Sarı, öğrencilere şunları söyledi:

“Siz bu ülkenin ihtiyacı olan, elinden dilinden zarar gelmeyen, değerlerine sahip çıkacak ve ilimde başarılı olup ülkemizi daha ileriye taşıyabilecek bireyler olma yolunda ilerliyorsunuz. Bunun bilincinde olup ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, herkese rol model olacağınıza olan inancım tamdır.”

“Örnek çalışmalara imza atmanız gerekiyor”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ardından Midyat Fen Lisesi ile Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Öğrencileri okul yemekhanesinde ziyaret eden Sarı, öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra okulun Konferans Salonu`nda öğrencilere hitap etti.

Sarı: “Bugün yapacağınız çalışmalar sadece sizin değil, ülkemizin geleceğini belirleyecek olup, fen lisesi öğrencileri olarak büyük sorumlulukları olan bireyler olduğunuzun farkında olacak şekilde, her zaman örnek çalışmalara imza atmanız gerekiyor.” dedi.

Eskiye oranla daha iyi şartlarda eğitim yapıldığını ve öğrencilerin her türlü imkâna sahip olduklarını belirten Sarı, bu imkânlardan en iyi şekilde faydalanıp zirveyi hedefleyerek, bu yolda ilerlemeleri gerektiğini dile getirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir