• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
"Nesilleri terbiyeli ve imanlı yetiştirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis ve ilçelerinden gelen kanaat önderleri ve medrese müderrisleriyle bir araya gelen Vali Ahmet Çınar, “Bundan sonra bize düşen, hem nesilleri daha sağlam, terbiyeli, imanlı yetiştirmek; ama aynı zamanda çok çalışarak, Allah`ın o bereketinden nasiplenmeye gayret etmek, zenginleşmek, güçlenmek, her alanda üretime yönelmek. Buda bir ibadettir.” dedi.

Çınar, son zamanlarda özellikle Müslümanlar üzerinde oynanan birçok oyunun olduğunu belirterek, “Kökü bozuklar, bunu bir salonda üç-beş kişi bir atari oyunu oynar gibi, bir film sahnesi düzenler gibi bütün dünyayı kasıp kavuran, perişan eden -tabi bütün dünya derken bunun tamamına yakını Müslüman âlemi,- bunların ölümünü seyrederken, inanın zevk alıyorlar. Bilerek, isteyerek, hedefleyerek ve planlayarak yapıyorlar. Irak`taki, Suriye`deki, Libya`daki, Afganistan`daki 50 senedir öldürülen çocuk, kadının tamamı planlı bir harekettir. Bunu yaparken hepimiz biliyoruz, bizim çocuklarımızı, Müslüman çocuklarını birbirine düşman kırarak, silahları ellerine vererek, biri alta düşünce ona biraz daha silah vererek, tekrar onu üste çıkararak, bu şekilde yapıyorlar.” diye konuştu.

"Daha bilinçli bir toplum yetiştirmeliyiz"

Çınar, 2016 yılında büyük olayların atlatıldığını, gelinen noktada bilinçli bir toplumun oluştuğunu söyledi. Çınar, “2016`da bu büyük olayları atlattık. Gelinen noktada Allah`ın izniyle milletimizin bir bilinci daha oluştu, herkes her şeyi bildi ve gördü. Bundan sonra bize düşen, hem nesilleri daha sağlam, terbiyeli, imanlı yetiştirmek; ama aynı zamanda çok çalışarak, Allah`ın o bereketinden nasiplenmeye gayret etmek, zenginleşmek, güçlenmek, her alanda üretime yönelmek. Bu da bir ibadet. Dolayısıyla hepimizin boynumuzun borcudur. Cemiyetin, tolumun, ailemizin, bölgenin önünde insanlarız. Sözüne itibar edilen, saygı duyulan, o toplum üzerinde etkimiz olan insanlarız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, karşılıklı sohbetin ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir