• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Oğluna hasret ebediyete uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden dolayı 16 yıldır cezaevinde bulunan Emin Sabaz'ın babası Hacı Mehmet Salih Sabaz (90), yaklaşık 3 aydır tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesinde dün akşam saatlerinde hayata veda etti.

Sabaz'ın cenazesi hastanede yapılan işlemlerin ardından sabah saatlerinde memleketi Batman'a getirildi. Batman Asri Mezarlık'taki Asiye Ana Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Sabaz`ın naaşı salâvatlar eşliğinde defnedildi.

Cenazeye Sabaz'ın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra HÜDA PAR üye ve gönüllüleri de katıldı. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Emin Sabaz ise babasının cenazesine katılamadı.

Defin işlemlerinden sonra konuşan Hüseyin Sabaz, babası vefat ederken yanında olamayan ağabeyinin taziyeye katılmasını istediklerini belirtti.

Sabaz, "Bir baba daha hasretle Yusufi oğlunu görmeden hayata gözlerini yumdu. Babam en son Temmuz 2014'te ağabeyimi görmüştü. Babam ağabeyime hasret kalarak göçüp gitti. Ya hasta mahkûmlar cezaevinde ölüme terk ediliyor veyahut onların dışarıdaki akrabaları hasretle hayatını kaybediyor. Ağabeyim, babamızın defnine ve taziyesine gelmek istedi ama yetkililere başvurmamıza rağmen talebimize olumlu yanıt gelmedi. Annemiz de hastadır, ağabeyimin görüşüne fazla gidemiyor. Babam hastalığından dolayı 16 yılda en fazla 4 veya 5 defa görüşe gitmiştir. Allah buna sebep olanlara hakkımızı bırakmasın. İslami kimliklerinden tutuklu bulunan mahkûmlara kumpas kurulduğu ortaya çıktı. Bizler bu Müslümanların bırakılmasını ya da yeniden yargılanmasını istiyoruz. Onların suçsuz olduğu aşikârdır. Annemizin de dünya gözüyle çocuğunu görmesini istiyoruz." dedi.

Sabaz ailesinin, taziyeleri merkez Raman Mahallesi'nde bulunan (Bayram Cami'si) taziye evinde kabul edeceği öğrenildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir