• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Korucu alımları için mülakatlar yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez ve ilçelerinde devam eden korucu alımlarında mülakatlar yapılıyor. Bitlis merkezde yapılan korucu seçimlerine birçok kişi başvurdu. Adaylar birbirleriyle yarışarak dereceye girmeye çalıştılar.

Adaylar İl Jandarma Komutanlığında mekik, şınav çekti ve koşu yaptılar. Performansları tek tek kaydedilen korucu adaylarının sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, alınacak korucuların birçoğunun emekli olan korucuların yakınlarından oluşacağını ve doğa şartlarını iyi bilenlerden seçileceğini söyledi.

Koruculuk alımlarıyla ilgili sınavların başladığını söyleyen Kütük, "Fiziki yeterlilik testinden sonra, operasyonel faaliyetlerini icra edebilecek şekilde mülakatta yapılacak. Bunun üzerine alımlar gerçekleştirilecek. 15`i genel kadrodan, KHK ile emekli olan korucularımızın yerine de merkezde 169 adet alımımız olacak. Bu şekilde sınavlarımızı tamamlayacağız. KHK ile emekli olanların yerine alınacaklarda öncelik hakkı emekli olanların çocuklarında ve kardeşlerinde olacak. Değerlendirme kriterlerinde mekik, şınav ve koşu bugün yapılıyor. Daha sonrada yapılacak olan mülakatta, genel görünümü, ahlaki durumu, öğrenim durumu, şehit yakını olup olmadığı, askerlik vazifesi esnasında başarılar ya da operasyonel kabiliyetinin bulunup bulunmadığı, ikamet durumları göz önünde bulundurularak mülakatta değerlendirilecek hususlar olacak. En kısa sürede bu kardeşlerimizi göreve başlatmayı hedefliyoruz. İnşallah güzel bir seçim olacak. Hak edenlerini gireceğini ümit ediyoruz. Çünkü geçmişe nazaran daha ciddi bir sınav prosedürü uygulanacak.” dedi.

“İl genelinde bin 323 korucu alınacak”

İl genelinde KHK ile emekli olan bin 98 korucu ile 125 yeni korucu olmak üzere toplamda bin 323 korucu alımının gerçekleştirileceğini söyleyen Kütük, “Buradaki amaç, korucularımızın yaş ortalamasını ciddi oranda düşürmektir. Operasyonel faaliyetlerde en yüksek katkıyı sağlamak olacaktır." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir