• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
İhtiyaç sahibi öğrencilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trabzon Çaykara İlçe Belediyesi ile Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğinin birlikte yürüttüğü "Doğu ve Güneydoğu İllerine Yardım Eli Projesi" kapsamında Sur ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldı.

Alipaşa İlkokulu öğrencilerine belediye ve dernek görevlileri tarafından kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Bu kapsamda Bitlis'in Güroymak, Mardin'in Derik ve Van'ın Özalp ilçelerinde de öğrencilere yardım ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Birlik ve Kardeşlik Platformu Başkanı Ali Zeyrek, "Trabzon'un Çaykara ilçesi Uzungöl Mahallesi'nden öğrencilerle buluşmak, hep beraber kardeş olduğumuzu göstermek için geldik. Çanakkale şuurunu ve ruhunu çocuklarımıza tanıtmak istiyoruz. Diyarbakır'dan, Batman'dan, Bitlis'ten, Edirne'den, Ankara'dan herkes Çanakkale zaferine katılmıştır. Sur ilçesine daha önce gelmiş, öğrencilerimizin zor şartlarda eğitim aldığını görmüştük. Memlekete döndüğümüzde onlar için hikâye, kitap, kırtasiye malzemeleri, roman gibi onların işlerini ve çalışmalarını kolaylaştıracak desteklerde bulunmak istedik. Bu kapsamda buralara kadar geldik." dedi.

Bitlis, Muş ve Erzurum gibi illerde kırsal alanlardaki okulları da ziyaret ettiklerini ifade eden Zeyrek, "Çaykara Belediyesi Güneydoğulu öğrencilere sevgi eli uzatıyor. Çaykara'dan Diyarbakır'a kardeşlik eli uzattık. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 100 öğrencimizi tatile götürüp, ağırlayacağız." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel–İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir