• DOLAR 35.492
  • EURO 36.599
  • ALTIN 3065.57
  • ...
Sokak hayvanları elektrikle ısınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sokaktan toplanılan hayvanları tedavisi, kısırlaştırılması ve geçici barına ihtiyacı sağlanıyor.

Son alınan teknolojilerle daha modern hale getirilen rehabilitasyon merkezinde, hayvanların soğuktan korunması için barınaklara elektrikli ısıtma cihazları yerleştirildi.

Rehabilitasyon merkezinde güçten düşmüş, hasta, yavrulara belli bir olgunluğa gelinceye kadar misafir edildikten sonra ait oldukları ortamlara bırakılıyor.

Rehabilitasyon Merkezi`ni gazetecilere gezdiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Saffet Yavuz, geçici bakım ve rehabilitasyon merkezin de hayvanların kısırlaştırması, tedavi, aşı ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

“Hayvanların hikâyelerini anlatacağız”

Yapılan işlemlerin ardından hayvanların ait oldukları doğaya bırakıldıklarını söyleyen Yavuz, “Bizler, Mardin'deki çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın hayvan sevgisini kazanmaları istiyoruz. Yakın bir zamanda ilkokul çocuklarımıza buraları gezdirip burada ki hayvanların hikayelerini anlatacağız. Hayvanların tedavilerini anlatacağız. Çocukların hayvan sevgisinin kazanmaları için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Hayvanlar soğuktan korundu

Hayvanları soğuktan korumak için barınaklara elektrikli cihazların yerleştirildiğini anlatan Yavuz, “Daha önce barınaklarımız da bu ısıtma cihazlarımız yoktu. Bu ısıtma cihazlarını biz kar yağışından önce temin ettik. O soğuk günlerde burada ki çalışanlarımızın gayretleriyle hayvanlarımızı daha sıcak bir ortamda korumaya başardık.” diye konuştu.

“Rehabilitasyon Merkezi bir cezaevi gibidir”

Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ ise doğada yaşayan hayvanlar için geçici bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin bir cezaevi gibi olduğunu söyledi. Hayvanların barınaklarda hayatlarını idame etme gibi bir şanslarının olmadığını belirten Bozdağ, “Buraya gelen hayvanları, iç dış parazit veya hastaysa tedavi ediliyor. Değilse de genel anestezi altında üreme organları alınarak tekrar iyileşmesi sağlanıyor. Kendine bakamayan, güçten düşmüş, yaralı, annesi ölmüş yavrular belli bir olgunluğa gelinceye kadar burada rehabilite ediliyor. Toplanılan ve buraya getirilen hayvanlar belli bir süreden sonra ait olduğu yere bırakılıyor.” dedi.

Hasta hayvanlar ise karantina bölümüne alınan tedavileri yapılıyor. (M. Salih Keskin – İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir