• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Yavru turaç kuşları koruma altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir vatandaşın ihbarı üzerine teslim alınan 14 yavru turaç kuşu, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şırnak Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, turaçların nesli tükenen kuşlardan olduğunu söyledi.

Bu kuşların yaşam alanlarının Cizre ve Silopi'deki pamuk ve mısır tarlaları olduğunu belirten Kalay, "Duyarlı bir vatandaşın haber vermesi ile bir vatandaşın evinde 14 turaç olduğu bilgisini aldık. Vatandaşın beyanına göre bu turaçlar yavruyken doğadan alınmış. Vatandaş turaçları evinde bir müddet besledikten sonra olay da bize intikal edince harekete geçtik. Bunların 9 tanesi dişi, 5 tanesi ise erkek turaçlardır. Biz burada bir merkez oluşturarak onları besliyoruz. Uçabilecek düzeye ulaştığında tekrar Silopi ilçesi sınırlarında yaşam alanlarına bırakacağız." dedi.

Halkın, nesli tükenen hayvanlar karşısında duyarlı olması gerektiğine değinen Kalay, kuşları evinde alıkoyan kişiyle ilgili 9 bin TL idari para cezası ve tazminat uygulanacağını sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere, turaç kuşları 2011 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir