• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Taksim`e cami projesine onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Taksim'e cami projesine onay verdiği öğrenildi.

Hürriyet`in haberine göre Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman`ın imzasını taşıyan cami projesine onay İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan çıktı. Cami projesi, Kurul`dan, ada pafta parsel numarası ile geçtiğimiz 19 Ocak günü geçti.

CAMİ TABANI 900 METRE

Edinilen bilgilere göre, Kurul`un onayında geçen cami projesi bin 482 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Caminin taban oturumu 900 metre olarak projelendirildi. Taksim Camii için planlanan zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre, kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği ise 30,3 metre. Planlanan yüksekliğin, cami alanına yakın iki kilisenin yüksekliğine denk olduğu öğrenildi. Caminin yapılacağı yer ise Taksim Sular İdaresinin hemen arkasında bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne ait arsa üzerine yapılması planlanan caminin üç kat altına 180 araçlık otopark ve konferans salonu yapılması da planlanıyor.

DÜKKANLAR TAHLİYE EDİLECEK

Taksim Cami projesinin Kurul onayından geçmesinden sonra, sıra; alanda bulunan dükkânların tahliyesine gelecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün yürüteceği süreçten sonra, ruhsatlandırma işlemi için Beyoğlu Belediyesi devreye girecek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir