• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Mardin`de iki günde 15 trafo yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğumasıyla birlikte Mardin`de aşırı yüklenme nedeniyle elektrik trafolarında sık sık yanmalar yaşanıyor.

Son iki gün içerisinde Kızıltepe ilçesinde 10, Nusaybin ilçesinde 4 ve merkez Artuklu ilçesinde de bir trafo olmak üzere toplam 15 trafo yanarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, il genelinde son iki gün içerisinde tam 15 trafonun yanarak devre dışı kaldığını hatırlatarak, yapılan çalışmalar ile kısa sürede bunların yenileri ile değiştirildiğini açıkladı.

Aşırı yüklenme sebebiyle ortaya çıkan arızalar yüzünden  halkın mağdur olduğuna dikkat çeken Bulut, “İki gün içerisinde yanan 15 adet trafoyu yenileri ile değiştirdik. Bu trafolar değiştirilinceye kadar normal vatandaş gibi, elektriği israf düzeyinde kullanarak aşırı yüke sebep olanlar da karanlıkta kaldılar. Elektriğin gereğinden çok daha fazla şekilde ısınma amaçlı kullanılması nedeniyle trafolara aşırı bir yük biniyor. Yükü kaldıramayan ve aşırı derecede ısınan trafolarımız ne yazık ki yanıyor. Trafo yanmasının yanında aşırı yüklenme, başka arızalara ve dolayısıyla kesintilere de neden oluyor. Bunların yaşanmaması için çağrımız, elektriğin amacına uygun ve israf edilmeden kullanılmasıdır. Aksi halde arızalar kaçınılmaz olacaktır. Her şeye rağmen ekiplerimiz, olası arızaları gidermek ve kesintisiz elektrik enerjisi verebilmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir