• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
20 ilde FETÖ operasyonu: 47 kişi gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Balıkesir polisi FETÖ'ye yönelik operasyon başlattı. Balıkesir'de de FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. 12 ilde başlatılan operasyonda aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 32 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

ARALARINDA DOÇENT VE PROFESÖRLERİN OLDUĞU 23 KİŞİ GÖZALTINDA

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce kamudan ihraç edilen ve çalışanlara yönelik Adıyaman merkezli Elazığ, Batman, Antalya, Ankara, Kayseri, Şanlıurfa ve Gaziantep'te 23 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Savcılık kararıyla harekete geçen polis, sabah erken saatlerde 8 ilde 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda meslekten ihraç edilen aralarında yardımcı doçent, doçent ve profesörlerin de bulunduğu 23 şüpheli, gözaltına alındı. Adıyaman'da gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürülürken, diğer kentlerdeki şüphelilerin de Adıyaman'a getirilerek sorgulanacağı belirtildi.

BALIKESİR MERKEZLİ 12 İLDE OPERASYON

Öte yandan Balıkesir merkezli 12 ilde de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında kurmay subayların da bulunduğu 24 asker gözaltına alındı.

32 ASKERE GÖZALTI KARARI

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 32 şüphelinin gözaltına alınması için Balıkesir, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın da aralarında olduğu 12 ilde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

24 ASKER GÖZALTINDA

Operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen, aralarında kurmay subayların da yer aldığı 24 asker gözaltına alındı. Aranan 8 kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir