• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
"Müslümanlarca `Hristiyan Terörü` denilmemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump`ın İran, Irak, Suriye, Libya, Yemen, Somali ve Sudan gibi 7 İslam ülkesi vatandaşlarının ABD'ye girişlerinin yasaklamasıyla batıda Müslümanlara yönelik düşmanlık gün geçtikçe daha da tehlikeli boyutlara ulaştı.

Her fırsatta dünyaya insan hakları başta olmak üzere hoşgörü ve özgürlükler dersi vermeye yeltenen batı ülkelerinde, neredeyse her gün Müslümanlara yönelik yeni bir saldırı gerçekleşiyor.

Yaklaşık bir hafta önce Kanada'nın Quebec City kentinde Müslümanların ibadet yeri olarak da kullandığı Québec Şehri İslam Kültür Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 6 Müslüman şehit olurken 8 Müslüman yaralandı. Öte yandan Montreal'daki Khadijah Masjid Islamic Centre isimli cami taş ve yumurtalı saldırıya uğradı.

Tarih boyunca gayri Müslimler tarafından Müslümanlara yönelik türlü türlü saldırı ve katliamlar gerçekleştiriliyor. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump`ın gelmesi ve başlattığı nefret söylemleriyle Müslümanlara yönelik saldırıların artmasını değerlendiren Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Kanada'da yaşanan cami saldırısında şehit olan Müslümanlara rahmet saldırganlara lanet okudu.

ABD'nin yeni seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın gelir gelmez Batıd'a İslam'a yönelik saldırıların artığına dikkat çeken Ergin, "İslam'a ve İslami simgelere yönelik söylemleri oldu. 7 tane İslam ülkesinin vatandaşlarının Amerika girişini yasakladı. Her ne şekilde olursa olsun ABD'nin bu kararı hiç hoş bir karar değildir. Bu kararı kınıyor ve lanetliyorum. Demek ki bunların İslam'la alıp veremedikleri meseleleri vardır. Trump'ın bu işleminin hemen akabinde Kanada'nın bir şehrinde bazı Hristiyanlar tarafında Müslümanların bulundukları camiye saldırı düzenler, orada 6 Müslüman kardeşimiz şehit oldu ve 8 kişi de Müslüman kardeşimiz yaralandı." dedi.  

"Müslümanlarca 'Hristiyan Terörü' denilmemiştir"

Cami ve Müslümanlara yapılan saldırılarla uluslararası İslam'a karşı bir cephe açmak istediklerini belirten Ergin, "İslam'ı kendilerine rakip ve tehlike görüyorlar. Özellikle Ortadoğu'daki çıkarlarına ulaşmak için İslam'a karşı savaş durumuna geçmiş bulunmaktadırlar. Öncelikle Kanada'daki saldırıyı her kim yapmışsa kınıyorum. Bir dine mensup kişilerin bu olayı yapması biz Müslümanlarca 'Hristiyan Terörü' denilmemiştir. Ama maalesef hem Trump'ın yemin töreninde hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinde 'İslami terör' gibi ibareler kulandılar. Demek kendi başlarına gelişen kelimeler değildir. Bir emperyalizmin geliştirmiş olduğu bir söylem olduğu ortaya çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın İslam'a ve Müslümanlara ihtiyacı vardır"

Batı medeniyetinin İslam'a karşı çirkef söylemlerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen Ergin, "Akıl melekeleri zayıf olan Trump tek başına bu ibareleri kullansaydı diyecektik ki dünyada öyle bir algı var akıl melekeleri zayıftır. Merkel'in de gelip Türkiye'de İslam ülkesinde hem de bir devlet reisinin gözüne baka baka İslami terörden bahsediyorsa demek ki bunlar gerçekten İslam'la alıp veremedikleri bir meseleleri vardır. Batı medeniyetinin bu çirkin çirkef söylemlerinden bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz. Bu söylemler ne onlar için ne dünyadaki insanlık için hayırlı olur. İslamiyet bir barış dinidir. Dünyanın İslam'a ve Müslümanlara ihtiyacı vardır. Eğer bu dünyada savaş istemiyorsak, barış istiyorsak bu söylemlerden vazgeçilmeli. Bunların arka planda İslam dininin özellikle Avrupa'da hızla yayılması vardır. Bunların artık İslam'a karşı endişeleri var. Onların sistemi tıkanmıştır. Emperyalizm, kapitalizm, materyalizm denilen sistemleri neyse bunlar tamamıyla tıkanmıştır." şeklinde konuştu.

"Artık teveccüh İslam'adır"

Batının sistemleri tıkandığını ve insanların İslam'a yönlendiğine vurgu yapan Ergin, "Artık teveccüh İslam'adır. Bu teveccühü terörize etmek istiyorlar ve kendi elleriyle bu terörizmi destekliyorlar. Dünyadaki bütün terör örgütleri Amerika, CIA ve İsrail Siyonizm'in ajanları eliyle yapılan örgütlerdir. Dünyada bunu bilmeyen yoktur ki Trump'da seçim döneminde İŞİD'in Amerika tarafından kurulduğunu itiraf etmiştir. Asla İslam'dan çıkmayan, İslami bir düşünceye sahip olmayan başka istihbarı teşkilatlar eliyle kurulan örgütlerin yapmış olduğu katliamları Müslümanlar olarak asla üstümüze almıyoruz. Bu katliamlar onlardan üretilmiş, öğrenilmiş ve onların hizmetkarlığını yapan kişiler tarafından yapılmaktadır. En nihayetinde Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle 'onlar istese de istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır'." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Kanada'da bir camiye yapılan taşlı ve yumurtalı saldırıyı da kınayan Ergin, şu ifadeleri kullandı: "Ayrıca Kanada'da basından aldığımız haberlere göre, ikinci bir saldırı yapılmıştır. Bu Silahlı bir saldırı değil de en nihayetinde insanları rahatsız edecek bir şekilde gündem oluşturacak. İslam'a hayat hakkı tanımayan şeklinde bir saldırı düzenlemişler. Bu saldırıyı da şiddetle kınıyorum. Elbette ki Avrupa'daki sağ duyulu insanlarda bunun farkına varacaktır ki varmışlarda. Trump'ın bu politikaları her ne kadar şer olarak görsek bile inşallah küfrün bitimine işaret olacaktır. İslam'ın Avrupa'da hızla yayılmasına sebebiyet verecektir ki bunun işaretlerini de özellikle Amerika'dan alıyoruz." (M. Sait Çelik - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir