• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Karla mücadelede 143 acil vakaya müdahale edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karla mücadele çalışmaları kapsamında bilgilendirme yapan Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Valisi Ahmet Deniz'in desteği ve ilçelerdeki kaymakamların koordinesinde İl Özel İdaresi ekipleri merkez köyler ve ilçelerde de uzak köyler dâhil tüm köy yolların ulaşıma açık tutulması için özverili ve yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özer, doğum, hastalık ve mahsur kalma gibi ihbar ve yardım çağrılarının, 24 saat ulaşılabilir AFAD bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezince değerlendirildiğini belirtti.

Özer, "AFAD arama kurtarma, 112 sağlık birimi, Jandarma ve iş makineli yol açma ekipleriyle anında müdahale edilerek hastaların en yakın sağlık kurumuna intikali sağlanmaktadır. Karla Mücadele çalışmaları kapsamında donanımlı 57 aracımız, tecrübeli 114 personelimizle, 2 bin 697 kilometre yol ağımızda ve 557 yerleşim alanında tüm olumsuz hava koşullarına karşı 7/24 nöbetteyiz. Asılsız ihbarlar gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşılmasını geciktireceğinden, vatandaşlarımızın asılsız ihbarlardan sakınmaları hayati önem arz etmektedir." dedi.

Ekiplerin şu ana kadar 143 acil vakaya müdahale ettiğini ifade eden Özer "Bu vesileyle zaman mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımızın her an hizmetinde olan tüm şantiye personelime, jandarma, AFAD ve 112 ekiplerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir