• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Muş`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu`nun 6 Ocak`ta Konya`dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Bakan Yardımcısı Orhan Yegin başkanlığındaki heyet Muş`a gelerek işçiler, işverenler, ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkârlar odası yetkilileriyle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve beraberindeki heyet, ilk olarak Muş Valiliği`ni ziyaret etti. Muş Valiliği önünde Vali Seddar Yavuz tarafından karşılanan heyet, ardından valilik makamına geçti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirin Vali Yavuz, Bakanlığın talimatıyla önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali   Yavuz tarafından Bakan Yardımcısı Yegin`e plaket verildi. Heyet, buradaki ziyaretin ardından Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne geçti. Burada basın açıklaması düzenleyen Yegin, ziyaretlerinin amacından  söz etti.

Yegin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısına uymak suretiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu`nun talimatıyla bakanlık olarak Türkiye`nin 81 vilayetinde çalışma hayatında milli seferberlik konulu ziyaretler gerçekleştiriyoruz, programlar icra ediyoruz. Kurumlarımızın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla şehirlerimizde çalışanlarımızla bir araya geliyoruz. Asgari ücretle çalışanımızla, kamuda çalışanımızla, özel sektörde çalışanımızla, engelli ve kadın çalışanlarımızla yemek organizasyonunda bir araya gelerek, çalışma hayatında oldukları süre içerisindeki deneyimlerini, sorun tespit veya fırsatlara ilişkin önerilerini alıyoruz. Daha sonra sivil toplum örgütlerimizle bir araya geliyoruz. Ziraat odalarımız, sanayi odalarımız ve esnaf odalarımızla bir araya geliyoruz. Oralarda da çalışma hayatında daha büyük bir rahatlık oluşturabilecek neler yapılabileceğimizi tartışıyoruz. Onlarla yaptığımız istişarelerden aldığımız ilhamla Türkiye genelinde uygulanacak programların oluşmasına zemin oluşturuyoruz. Sosyal Güvenlik primleri anlamında işverene sağladığımız farklı ve birbirinden değişik terfiklerimiz var. Bunlar hakkında işverenlerimizi daha fazla bilinçlendirmeye gayret ediyoruz. Aynı zamanda İŞ KUR`un hem işverenlerimize hem çalışanlarımıza dönük çok kıymetli, anlamlı enstrümanları var. Bunlar hakkında da sahayı, çalışanlarımızı ve iş dünyamızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

“Bunu ötesinde kurumlarımız sadece sigorta prim teşviği yapmak veyahut istihdama teşvik ve destek verme ötesinde çok farklı hizmetlerimiz var.” diyen Yegin, “ Yine emeklilerimizin maaşları sosyal güvenlik kurumu tarafından ödeniyor. Emeklilerimizin evlerine giderek onları ziyaret ediyoruz. Kurumumuzdan tıbbı cihaz alan hastalarımız var. Yine bunları evlerinde ziyaretlerde bulunup cihazların çalışma durumu, arıza durumu, arızaların giderilip yerine yenisinin verilmesi süreçlerinde yaşanan problemler gibi konuları tartışıyoruz, konuşuyoruz. Bu hafta yine 14 ilimizde ziyaretlerimiz var. Bu haftayla beraber yaklaşık 50 ili tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Yegin son olarak, “Son bir haftadır güneydoğuda şehirlerimizi gezip görüyoruz. Elhamdulillah gördüğümüz hava bizleri memleketimizin geleceği adına çok fazla daha umutlandırıyor. Vatandaş bu terör belasından memleketimizin kurtarılacağına devletimizin, hükümetimizin bu konunun üzerine kararlılıkla gittiğini görmesinden dolayı İnşallah bu terör belasından kurtulacağımıza yürekten inanır ve destekler vaziyettedir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir