• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Diyarbakır`da 712 köyün yolu açılarak 85 hasta kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal alanda çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 13 ilçede 712 mahallenin, yer yer 2 metreyi bulan karla kapanan yolunu trafiğe açarak,   85 hastanın tedavi edilmek üzere hastanelere kaldırılması sağladığı bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir genelinde iki gün boyunca etkili olan kar yağışına karşı oluşturulan kriz masası denetiminde başlattığı çalışmalara devam ediyor. 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde 5 bin 912 km yol ağına sahip 17 ilçede şu ana kadar 712 mahalle yolunu kardan temizleyerek trafiğe açtı. Kriz masası denetiminde iki ekiple gece vardiyalı sistemle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle 13 ilçenin 186 mahallesinde hala kapalı durumda bulunan yollarda çalışmalarını yoğunlaştırdı.” denildi.

Açıklamada, 13 kırsal ilçenin 10`nunda herhangi bir olumsuz hava koşulu yaşanmaması durumunda 3 Şubat (yarın) itibariyle karla mücadele ve yol açma çalışmaları tamamlanacağı belirtilerek, Kulp, Lice ve Çüngüş ilçelerinde ise yol açma çalışmaları birkaç gün daha sürdürüleceği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi yolları açtı, 85 hastaya ulaştı

Büyükşehir Belediyesi, kar nedeniyle kapanan kırsal ilçelerin mahalle yollarını 2 metrelik kardan temizleyerek 85 hastanın tedavi edilmek üzere hastanelere kaldırılmasını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi`nin 17 ilçe, 912 kırsal mahallede toplam 5 bin 912 kilometre yolda çalışmalarını kriz masası denetiminde sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “ Kulp, Lice, Dicle ve Ergani ilçeleri ile kırsal mahallerde yol açma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri, hasta vatandaşların bulunduğu belirtilen kırsal mahallelere öncelik verdi. Kepçelerle mahalle yollarını 2 metrelik kardan temizleyen ekipler, yer yer yollarda kalan ambulansları da iş makinalarının yardımıyla mahallelere ulaşmasını sağladı.

Büyükşehir ekipleri, Kulp, Lice, Dicle ve Ergani ilçelerinin kırsal mahallelerinde ambulanslara yol açarak 85 acil hastayı hastanelere ulaştırdı. 85 hasta, tedavileri yapılmak üzere ilçe ve kent merkezinde bulunan hastanelere kaldırıldı.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir