• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Böbrek nakli için biriktirdiği parayı dolandırıcılara kaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da diyaliz hastası olan Hacı Talat Camii imamı Metin Söğüt, böbrek nakli için yıllardır biriktirdiği 48 bin TL'sini dolandırıcılara kaptırınca tedavi olamayıp büyük mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıları savcılığa şikayet eden Söğüt, yaklaşık 4 aydır bir sonuç alamadığını, bu yüzden tedavisini yapamayacağının üzüntüsünü yaşıyor.

Böbrekleri iflas ettiğinden dolayı böbrek nakli için bankada bir hasep açıp para biriktirdiğini, ancak yıllarca biriktirdiği 48 bin TL'sini, 29 Eylül 2016’da dolandırıcılara kaptırdığını ifade eden Söğüt, tedavi için bir daha para biriktiremeyeceğini, bu yüzden yetkililerin tedavi masrafları için kendisine yardımcı olmasını istedi.

Parasını kaptırmasından dolayı aylardır çaresiz kaldığını söyleyen Söğüt, "Ben böbrek hastasıyım. 2013 yılından beri diyaliz hastası olarak tedavimi sürdürmekteyim. Böbrek nakli bekliyordum. Böbrek nakli için bir miktar para hazırlamıştım. Param için bankada bir hesap açmıştım. 15 Temmuz darbe girişimin hemen arkasından bir şebeke tarafından dolandırıldım. Tedavim için 48 bin TL toplamıştım, hepsini şebekeye kaptırdım."dedi.

Parasını dolandırıcılara kaptırmış olmasaydı en kısa sürede böbrek nakli için ameliyat olacağını aktaran Söğüt, "Toplamış olduğum parayı dolandırıcılara kaptırmasaydım böbrek nakli yaptırıp tedavi olacaktım. Parayı kaptırınca mağdur duruma düştüm. Bu parayı bir daha toplamam mümkün değil. Her ay kendi maaşımdan bir miktarı bir kenara bırakarak topladım. Yaklaşık 10 senede ancak bu kadar parayı toplayabildim. Biriktirdiğim para sadece maaşımdan değil, bir kaç kişiden altın da borç aldım. Böbrek nakli için hazırlık yapmıştım. Böbrek nakli olacağım zaman parayı çekip tedavi masraflarına verecektim. Paramı dolandırıcılara kaptırdığımdan beri çok perişan oldum. Hem tedavi olamadım, hem de param gitti. Ben çok mağdurum. Şu anda da tedavim durmuş durumda."şeklinde konuştu.

Parasını kaptırmasından bu yana hiç bir gelişmenin yaşanmadığını sözlerine ekleyen Söğüt, son olarak şunları kaydetti:

"Bir sonuç alamayınca başbakanlığa BİMER yoluyla bir mesaj gönderdim. Devletin bu konu üzerinde durması için ricada bulundum. BİMER'den konunun takipçileri olacakları cevabı verildi. Batman emniyetinden beni arayarak ifade almaları gerektiğini söylediler. Ailece gidip tekrar ifade verdik. Bu uğraşların ardından daha bir gelişme yok. Parasızlıktan dolayı ameliyatım yapılmadı. İmkanım olsa bir an önce böbrek nakli olmak istiyorum. Eğer maddi durum olsaydı çoktan tedavi olacaktım. Değerli devlet yetkililerinden, Sağlık Bakanlığından ve işadamlarından maddi-manevi yardımcı olmalarını istiyorum. Birileri tedaviyi üslenirse biran önce nakil olup, bu diyalizden kurtulmak istiyorum. Ben çok perişanım hem sağlık hem de maddi olarak mağdurum. Sağlığıma biran önce kavuşmayı istiyorum." (M. Sait Çelik - İLKHA)  









Bu haberler de ilginizi çekebilir