• DOLAR 32.289
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2396.323
  • ...
Şanlıurfa'dan Haleplilere 23 TIR yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Haydi Şanlıurfa Halep İçin Yardım Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde savaş mağduru Halep halkı ve Şırnak halkı için hayırseverler tarafından bağışlanan yardım malzemeleri, 23 TIR’a yüklenerek BELSAN Toplanma Merkezi’nde düzenlenen törenle dua ve salavatlar eşliğinde uğurlandı.

Yardım tırlarının Halep’e gönderildiği programa Şanlıurfa Vali Vekili Ufuk Akıl’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydıllı, İl Müftü Yardımcısı Rıfat Çevik, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Vekili Ufuk Akıl, bu yardımların bir sorumluluk bilinciyle yapılması gerektiğini söyledi.

Akıl, “Belki dünyanın veya Türkiye’nin birçok yerinde Halep unutuldu ama Şanlıurfa hâlen Halep’i unutmadı ve hiçbir zaman da unutmayacaktır. Bu anlamda Tırlarımıza emek veren ve artmasında destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yardım tırlarımızın da hayırlara vesile olmasını, Halepli kardeşlerimize ufak ta olsa bir katkı sunmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ise yapılan yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ederek bu yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kızıldemir, “Milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesi de mazlum ülkelere destek olması ve düşene yardım etmesidir. Türkiye ve Şanlıurfa şimdiye kadar bütün imkânlarınız seferber ederek bu konuda çok önemli bir rol üstlendi. Şanlıurfa 2011 yılından beri Hz. İbrahim mirasına sahip bir şehirdir. Sığınmacılara kucak açmıştır. Bu yardımlarımız devam edecektir. Bu TIR’ların hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

"Cömertlik cennetten dünyaya uzanan bir daldır"

Daha sonra bir konuşma yapan Karaköprü Belediyesi Başkanı Metin Baydıllı, cömertliğe dikkat çekerek alan elin veren elden üstün olduğunu dile getirdi.

Baydıllı, “Cömertlik cennetten dünyaya uzanan bir daldır. Kim bu dala uzandığı zaman sonu cennete gider. Cimrilik ise cehennemden dünyaya uzanan bir daldır. Kim de bu dala tutunursa sonu cehennemdir. Burada anlayacağımız şey veren el alan elden üstündür. Halep’te yaşanan insanlarımız bizim insanlarımızdı. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız yardımlarla Anadolu’nun gerçek sahiplerinin bu evlatları olduğunu göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar 92 yardım TIR’ı hazırladık"

Daha sonra Şanlıurfa STK’ları adına bir konuşma yapan Osman Gerem, şu ana kadar yapılan yardımların 92 TIR’ı bulduğunu söyleyerek bunlardan 67’sinin Halep’e, 25 TIR’ın ise Şanlıurfa il sınırları içinde dağıtıldığını söyledi.

Gerem, “Bundan yaklaşık 26 gün önce Şanlıurfa Valiliği tarafından Halep’e yardım kampanyası düzenlemiş olduk. Bu kampanya dahilinde Ankara Pursaklar Belediyesi 15 TIR, İstanbul Üsküdar Belediyesi 10 TIR, Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 6 TIR, Eyyübiye Belediyesi 5 TIR, Karaköprü Belediyesi 4 TIR, Ceylanpınar Belediyesi 3 TIR, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 5 TIR, Niğde Diyanet Vakfı 5 TIR, Kızılay Genel Merkezi 11 TIR, Kızılay Birecik Şubesi 2 TIR, Şanlıurfa Valiliği bir TIR, ŞUTSO bir TIR, Haliliye Kaymakamı bir TIR, Sivas bir TIR, Safranbolu Yağmur Derneğinden 4 TIR, İzmir Deniz Feneri bir TIR, Erzurum Deniz Feneri 3 TIR, Birecik Kaymakamı 2 TIR, Siverek Eğitim-Bir-Sen 3 TIR, Akçakale bir kamyon, Bozova bir kamyon, Hilvan bir kamyon ve Rabia Meydanı başta olmak üzere Milli Eğitim Okulları ve İl Müftüsüne bağlı camilerden de toplam 8 TIR yardım oluştu. Şu ana kadar 92 Yardım TIR’ı hazırladık. Bunlardan 67 TIR Halep’e diğer 25 TIR ise Şanlıurfa’nın il sınırları içinde yapılmıştır.” dedi.

Program, Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Rıfat Çevik’in yaptığı dua ile son bulurken, yardım malzemelerini taşıyan 23 TIR Halep halkına ulaştırılmak üzere salavatlarla yola çıktı. (Ramazan Casuk-İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir