• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Bitlis`te Bürokrasiyle Mücadele Komisyonu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, Vali Yardımcısı Murat Kütük başkanlığında Bürokrasiyle Mücadele Komisyonu oluşturdu.

Komisyonla ilgili açıklamalarda bulunan Kütük, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ana hedefinin de halka hizmet olduğunu belirtti.

Kamu hizmetlerinin kalite ve standardını yükseltebilmek amacıyla Vali Ahmet Çınar'ın talimatları doğrultusunda bu komisyonun kurulduğunu ifade eden Kütük, "Komisyona dilekçe ile başvurulacak. İl Yazı İşleri Müdürlüğüne verilecek olan dilekçede şikâyetin konusu açık ve net bir şekilde belirtilecektir. Görevli memur ilgili kurumdan sözlü bilgi alacak ve durum hakkında bilgi sahibi olduktan sonra gerektiğinde yazılı savunma talep edecek. Yapılacak inceleme sonucunda ilgili memurun kusurlu olduğu kanaati hâsıl olursa soruşturma açılacak. Memurun görevini bilerek ihmal ettiği anlaşılması halinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi.

Kamu çalışanlarını gereksiz bir şekilde zan altında bırakanlar hakkında adli işlemlerin yapılacağı uyarısında bulunan Kütük, "Bitlis'e yatırım yapacak olan yatırımcılara, kanunlar çerçevesinde bürokratik işlemlerin en kısa sürede tamamlanmasına özen gösterilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanları zan altında bırakmak veya kin, husumet gibi duygularla haksız şikâyetlerde bulunarak haklarında soruşturma açılmasına sebebiyet verenler hakkında ise adli işlem başlatılacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir