• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da istihdamın artırılmasına yönelik İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen toplantıya; Vali Vekili Serap Özmen Çetin’in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Abdulvahap Asma, kamu kurumlarının yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.

İl düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ile ilgili geliştirilebilecek olan politikalara katkının sağlanması gibi konuların görüşüldüğü toplantı Vali Vekili Çetin’in konuşmasıyla başladı.  

Konuşmasında istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesinde özel sektörün tecrübelerinden istifade etmenin önemli olduğunu belirten Çetin, “Yapılan bu toplantıların amacı, tarafların bir araya gelerek, özel sektörün tecrübe, birikim ve deneyimlerini konuşmak ve paylaşmaktır. Cazibe merkezleri kapsamında bulunan ilimizdeki işverenlerin devletin kendilerine sunduğu işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılmasında son derece önem arz eden teşvik ve hizmetlerden daha fazla yararlanması yönünde her türlü kolaylık gösterilecektir. İlimizdeki iş gücü piyasasının arz-talep, istihdam, eğitim durumu, mesleki eğitim ihtiyaçları, işsizlikle mücadele ve dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilebilecek politikaları görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen bu toplantılar önemlidir.” dedi. 

Toplantı, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’in kurula yaptığı sunumla devam etti.

Yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından toplantı, kurul üyeleri tarafından ilde istihdamın artırılmasına yönelik görüş ve önerilerin ele alınıp değerlendirilmesiyle sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir