• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
`Kudüs işgalin 100`üncü yılında inşallah özgürlüğüne kavuşacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen yılık değerlendirme toplantısında, siyonist terör rejimi İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik işlediği suçları konu alan rapor açıklandı. 

Toplantıya, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci'nin yanı ısra, işgalci İsrail tarafından 9 yıl önce yaptığı bir konuşma gerekçe gösterilerek tutuklanarak 9 ay zindanda kalan, 1948 İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah da video konferansla katıldı.

Burada konuşan Demirci, işgalci İsrail`in, Mescid-i Aksa`ya ve Müslümanlara yönelik yaptığı zülüm ve hak ihlallerine değinerek, Kudüs`ün 1967`de Yahudiler tarafındna işgal edildikten sonra adeta yalnızlığa itildiğini ve işgalcilerin insafına terk edildiğini dile getirdi.

"2017 'Kudüs Yılı' olarak tarihe geçecek"

Kudüs`ün 100 yıldır emperyalist güçlerin işgali altından olduğunu belirterek konuşmasana başlayan Demirci, "Malumunuz olduğu üzere Filistin toprakları ve Filistin`in başkenti Kudüs 100 yıldır işgal altında. 1917`de Osmanlı`nın bölgeden çekilmesiyle Kudüs önce İngilizlerce ve daha sonra da bölgeye dışarıdan getirilip yerleştirilen Yahudilerce işgal edildi. Kudüs işgali 2017`de 100'üncü yılını dolduruyor. Öncelikle belirtmek isterim ki; 2017 'Kudüs Yılı' olarak tarihe geçecek ve Kudüs, işgalin 100'üncü yılında inşallah özgürlüğüne kavuşacak. Buna olan inancımız tamdır." dedi.

"İnsanlık Kudüs`te olan bitenlere adeta kör ve sağırdır"

Birleşmiş Milletler `in dahi  Kudüs`ü "işgal altındaki şehir" olarak kabul etiğine değinen Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kudüs 1967`de Yahudilerce işgal edildikten sonra adeta yalnızlığa itilmiş ve İsrail`in insafına terk edilmiştir. Gerek Müslümanlar, gerekse tüm insanlık Kudüs`te olan bitenlere adeta kör ve sağırdır. Kudüs, Müslümanların mübarek mescidi Mescid-i Aksa ve bu şehirde yaşayan 350 bin Müslüman ölüme, yokluğa, çaresizliğe ve yalnızlığa mahkum edilmiştir. Birleşmiş Milletler`in dahi "işgal altındaki şehir" olarak kabul ettiği Kudüs, öncelikli olarak Müslümanların sonra da vicdan sahibi insanların nazarını beklemektedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa`da yaşanan zulüm artık o kadar kanıksanmış olacak ki; 2016 yılında gerçekleşen yüzlerce yıkım, binlerce baskın ve verilen onlarca şehit dünya kamuoyunun hiç dikkatini çekmemiş ve objektifler bu kadim şehre kapalı kalmıştır."

"İşgalci İsrail askerleri kadın, çocuk demeksizin Müslümanları şehit ediyor"

2016`da Kudüs ve Mescid-i Aksa`da, terör rejimi İsrail`in, Müslümanlara yönelik yaptığı zülüm ve hak ihlallerine de değinen Demirci, "İşgalci İsrail, 2016 yılında Kudüs`te 2029 Müslüman`ı tutukladı. Ne yazık ki bu rakamın yarıya yakınını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. İşgalci İsrail`in tutukladığı 2029 Müslümanın 757`si çocuk, 79`u ise bayan. Yaşları 15 ila 80 arasında değişen erkek tutuklu sayısı ise bin 193`tür. 1948 İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah da 2016`da tutuklananlar arasında yer aldı. Şeyh Raid Salah, 9 yıl önce yaptığı bir konuşma gerekçe gösterilerek tutuklanmış ve 9 aylık hapisten sonra geçtiğimiz günlerde yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştır. İsrail, kadın ve çocuk dinlemeden, asgari hiçbir insani değeri değer bilmeden acımasızca uzun namlulu silahlarını Kudüslü Müslümanlara doğrultmuş ve kadın çocuk demeden 24 Müslüman`ı şehit etmiştir. Bu şehitlerin tek eylemi Mescid-i Aksa`ya gitmek için yola çıkmaktır. Filistin`de ise şehit edilenlerin sayısı toplam 120`dir. İsrail, Kudüs ve civarını tamamen Müslümanlardan arındırmak ve Yahudileştirmek için sürekli yerleşim yerleri açmakta ve Müslümanları göçe zorlamakta. Bunu da Müslümanların hanelerini ve iş yerlerini yıkarak yapmaya çalışıyor. 2016 yılında Kudüs`te Müslümanlara ait 128 ev ile 121 iş yeri İsrail tarafından yıkılmıştır. İşgal altındaki Filistin genelinde ise bu rakam bin 23`tür." ifadelerini kulandı.

"Mescidi Aksa`nın altında yapılan kazılar hâlâ devam etmektedir"

UNESCO`nun "Mescid-i Aksa`nın Yahudilikle bir alakası yok" kararından sonra işgalci İsrail`in Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarının daha çok artığına dikkat çekerek konuşmasına devam eden Demirci, şunları söyledi:

"Mescid-i Aksa 2016'da bin 200 kez İsrail`in saldırısına maruz kaldı. Mescid-i Aksa`ya yönelik baskınlar özellikle UNESCO`nun 'Mescid-i Aksa`nın Yahudilikle bir alakası yok' kararından sonra artmıştır. İsrail, özellikle fanatik Yahudileri tam teçhizatlı askerler eşliğinde Mescid-i Aksa`ya sokarak Müslümanların haremini kirletmektedir. 2016 yılında toplam 17 bin 474 İsrailli Mescid-i Aksa`ya girmiş ve bunların 14 bin 231`ini oluşturan fanatik Yahudiler Müslümanların hareminde ayin yapmaya kalkışmıştır. Mescid-i Aksa'nın altında yapılan kazılar ise hâlâ devam etmektedir. Kudüs`te bulunan Müslüman mezarlıkları ise tahrip edilerek park ve eğlence mekânına dönüştürülüyor. İsrail, Mescid-i Aksa`yı ziyaret eden aralarında kadın çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 300 Müslüman`ın ise Aksa`ya girmesini yasaklamıştır." şeklinde konuştu.

"1,5 milyarlık İslam âlemi Kudüs için yılda sadece 15 milyon dolar gönderiyor"

Son olarak Mirasımız Derneğinin Kudüs`teki faaliyetleri hakkında bilgi veren Demirci, İslam âleminin Filistinli Müslümanlara yeterince maddi destek gönderilmediğine de dikkat çekerek şöyle konuştu: "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Kudüs`ün Müslümanlardan arındırılıp Yahudileştirilmesi için kurulan dernek ve vakıf sayısı 3 bin civarındadır. Ve bunların bu amaç için Kudüs`e gönderdikleri yıllık yardım miktarı 1,5 milyar dolardır. 1,5 milyarlık İslam âlemi ise ne yazık ki Kudüs için yılda sadece 15 milyon dolar gönderiyor. Mirasımız Derneği olarak 2016 yılında Kudüs ve civarında 4 cami restorasyonu gerçekleştirdik. Bu camiler, minareleri yıkılmış, duvarları göçmüş, kubbeleri çökmüş olarak kullanılamaz haldeydiler ve Allah`ın yardımı Müslümanların destekleriyle bu camileri yeniden inşa ederek ibadete açtık. Mescid-i Aksa`nın muhtelif yerlerinde 9 adet onarım gerçekleştirdik. Kudüs`te 2 tarihi binanın restorasyonunu yaptık. Aldığımız otobüslerle Mescid-i Aksa`ya ücretsiz turlar düzenleyerek Müslümanların Mescid-i Aksa`yı yalnız bırakmamasını sağlıyoruz. Bu manada Kudüs`de Mescid-i Aksa`ya tam 6 bin sefer düzenlendi ve yaklaşık 300 bin Müslüman Aksa`ya taşındı. 2017`yi ise Kudüs yılı ilan ederek, Kudüs`ün işgalinin 100'üncü yılında özgürlüğüne kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

"İşgali İsrail ile hiçbir şekilde Mescid-i Aksa`yı görüşmeye almayacağız"

Öte yandan video konferansla basın toplantısına katılan İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığına ve bu oyunlara karşı Türkiye halkın birleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları dile getirdi:

"Mescid-i Aksa`da nöbet tutan ve işgalci İsrail zindanlarında bulunan Müslümanlardan size selam gönderiyorum. Biz kesinlikle Kudüs`ten vazgeçmeyeceğiz. Kudüs`te nöbet tutmaya devam edeceğiz. İsrail son zamanlarında şunu göstermeye çalıyor; Mescid-i Aksa`da namaz kılmak suçtur. Mescid-i Aksa Müslümanların hakkıdır. Mescid-i Aksa`yı hiçbir şekilde görüşmeye almayacağız. Türkiye halkı kesinlikle yüksek iradeyle birleşmelidir. Bu birleşme İslam ümmetinin faydasına olacaktır. Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Bunlara karşı birlik olmak gerek." (Ahmet Karakaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir