• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Borçlu listesini cama astı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde esnaflık yapan Hamit Hançer, borçlarını tahsil edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. Esnaf Hançer,  borçlarını ödemeyen müşterilerin ismini listeledi ve Birinci Cadde üzerindeki iş yerinin camına asarak borçluları teşhir etti.

Müşterilerinden para toplayamadığı için böyle yönteme başvurduğunu aktaran Hançer, şunları söyledi; “Yaklaşık 400 kişiden toplamda 350 bin TL olan paramı tahsil edemediğimiz için ve üzerinden 5-6 yıl geçtiği için isimlerini teşhir etmeye karar verdik. Çünkü bu insanlara biz beyaz eşya verdik, bari başkaları vermesin. İsim listesini astıktan sonra tek tük borcunu ödemeye gelenler oldu, bizler onların isimlerini listeden çıkardık. İsim listesini ilk astığım zaman bir kişi beni mahkemeye verdi. Mahkemeye ‘Benden haraç alıyor` demişti. Bizde servisin tutanağı ile faturalarımızı ibraz ettik ve beraat ettik.” 

Borçlulara seslenerek borçlarının ödemelerini talep eden esnaf Hançer,  alacaklarını tahsil edemediği için yeni eşya da alamadığını söyledi. 2011 yılına kadar veresiye çalıştığını kaydeden Hançer, ancak bu tarihten sonra veresiyeyi bıraktığını ve kredi kartsız eşya satmadığını söyledi.

Hançer, “Alacağım para benim elimde olsa malzeme alırdım. Çok güzel bir sermayedir, az para değil. Ama Mardin esnafı genelde veresiye çalıştığı için hep zarar ediyor. Onlarca esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Mardin esnafı, borcunu tahsil edemediği için batıyor.” dedi. (M. Salih Keskin-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir