• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Umut-Der 2016`da binlerce aileye yardım etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te fakir ve muhtaç aileler başta olmak üzere özellikle yetimlere yaptığı yardım çalışmaları ile adını sıkça duyuran Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der, 2016 yılı içerisinde de binlerce aileye gıda, giyim, kurban, nakdi, ev eşyası ve çeşitli yardımlarda bulundu.

2016 yılında 10 bin 624 aileye 386 bin TL değerinde çeşitli yardımda bulunduklarını belirten Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut-Der) Sekreteri Nihat Bakşi, dernek olarak 2017 yılında da aynı hedefler doğrultusunda faaliyetlerini yürüteceklerini söyledi.

Gaziantep Umut-Der olarak 9 yıldan bu yana fakir ve muhtaç ailelerin umudu olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten Bakşi, "2016 yılını geride bırakmış bulunmaktayız. Gaziantep Umut-Der olarak her sene olduğu gibi binlerce fakir ve muhtaç aileye yardımda bulunuyoruz. Rabbimize şükürler olsun ki geçtiğimiz 2016 yılında binlerce aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Hayırlı ve bereketli bir yılı bu şekilde geride bıraktık." dedi.

2016 yılı içerisinde bölgede ve Suriye`de meydana gelen savaş ve göç nedeniyle Gaziantep`e yerleşen çok sayıda fakir ve muhtaç ailelere de yardımda bulunduklarını belirten Bakşi, ayrıca çatışma mağduru Şırnak ve Cizre halkını da çeşitli yardımlarda bulunduklarını aktardı.

Yardım çalışmalarında kendilerine maddi ve manevi olarak her türlü destekte bulunan hayırseverlere de teşekkür eden Bakşi, daha fazla fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaşmak istediklerini ve bu noktada hayırseverlerden yardımlarının devamını beklerini dile getirdi.

Bakşi, "Her sene olduğu gibi Ramazan ayında binlerce aileye yardım ediyoruz. Bu geçtiğimiz Ramazan ayında 2 bin 500 aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Bunun yanında da halka sıcak yemek dağıtımı ve iftar yemekleri verdik. Kurban bayramında da Türkiye genelinde olduğu gibi şehit Yasin Börü ve arkadaşları adına et dağıttık. Yasin Börü`nün fakirlere dağıtamadıkları etleri biz Umut-Der olarak başlatılan bu kampanyaya destek vererek binlerce aileye et dağıttık." şeklinde konuştu.

Suriye`de 6 yıl önce başlayan iç savaş nedeniyle Gaziantep`in çok yoğun bir göç aldığını, dernek olarak Suriyeli sığınmacılara da düzenli olarak yardımlarda bulunduklarını belirten Bakşi, "Suriye`deki savaş nedeniyle Gaziantep`e sığınan birçok Suriyeli kardeşlerimizin kimisinin evinde yatak, battaniye, soba odun ve kömürleri yok. Çoğu sadece Suriye`den gelirken üzerlerindeki elbiseler ile gelebildiler. Biz de öncelikle bu kardeşlerimize ev eşyası, gıda, yakacak ve giyim yardımında bulunuyoruz. Onlara burada hayatlarını sürdürebilecek bir duruma gelinceye kadar yardım ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz burada gerçekten çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Çok sayıda mağdur Suriyeli aile var. Mümkün mertebe dernek olarak onlara da umut olduk. Kimi Suriyelilerde derneğimize gelerek yardımlarını alıyorlar kimisine de yardımları yerinde yapıyoruz. Mağduriyet durumuna göre de bu durum değişiyor." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir