• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Başarmak için bol bol kitap okuduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da imam hatip öncesi hep düşük not alan iki kardeş, büyük bir başarı elde edip notlarını katlayarak takdir aldılar.

Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Beyhan Kaçmaz'ın kızları 6'ncı sınıf öğrencisi Kader (12) ile 5'inci sınıf öğrencisi Hatice (11) okudukları Fatih İmam Hatip Ortaokulunda elde ettikleri başarılarında imam hatip okulunun katkısı olduğunu belirtti.

Çocuklarının elde etiği başarının imam hatip sayesinde olduğunu söyleyen Beyhan Kaçmaz, "Kızlarımın imam hatibe gitmeden önceki notları maalesef çok düşüktü. İmam hatibe kaydettikten sonra çocuklarımın not ve davranışlarında güzel gelişmeler gördüm. Kızlarımın not ortalaması 63 iken yaklaşık doksan olmuş. Bunun yanında evdeki hal ve hareketleri çok değişti. Namaza başlamaları, Kur'an-ı Kerim'e geçmeleri ve davranışlarıyla çocuklarımı tanıyamaz hale geldim. İmam hatibin çok faydasını gördüm. Bu başarılar tamamen imam hatibindir. Gönül isterdi imam hatip beşinci sınıftan değil de birinci sınıftan başlasaydı." dedi.

İmam hatipler için yetkililere ve velilere çağrıda bulunan Kaçmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuyla ilgili iki çağrım var. Çağrımın biri halka biri de devletedir. Halka olan çağrım, çocuklarınızı lütfen imam hatiplere gönderin. İmam hatiplerin gerçekten çok faydası var. Özellikle hal ve hareketleri, davranış ile notları bir kenara bırakın. Çocuğunuz tamamen değişiyor. Devlete olan çağrım ise imam hatiplere biraz daha özen göstersin. Yeteri kadar imam hatip yok. Ben imam hatibin başarılarını çevreme, akrabalarıma tavsiye etiğimde imam hatiplerin yetersiz olduğunu ve yakınlarında imam hatiplerin olmadığını söylüyorlar. Devlet imam hatiplere biraz daha özen göstersin. İmam hatipler biraz daha açılsın. En kötü ihtimal her okulda iki üç sınıf imam hatip için açılsın. İsteyen imam hatibe gitsin. Yeni eğitim müfredatında özellikle imam hatipler ele alınsın. İmam hatibin en büyük faydalardan bir tanesi de çocukların okuma alışkanlığı."

"Herkesin imam hatibe gitmesini tavsiye ediyorum"

İmam hatibe başladıktan sonra notlarında yüzde 24 artış olduğunu dile getiren Kader, "Ben imam hatibe gitmeden önce dördüncü sınıfta notlarım hep 50-60, ortalamam da 63'tü. İmam hatibe gittikten sonra notlarım 85-90, ortalamam da 87'ye yükseldi. Herkesin imam hatibe gitmesini tavsiye ediyorum. Başarımın nedeniyse kitap okumam, Kur'an-ı Kerim okumak, Arapça yazılar yazmam, din kültürü temel dini bilgiler derslerini hepsini öğrenmemdir." şeklinde konuştu.

"Başarmak için bol bol kitap okudum"

Bol bol kitap okuduğunu ifade eden Hatice ise "İmam hatibe gitmeden önde karnem çok kötüydü. Ortalamam 63'tü. İmam hatibe gittim, ortalamam 85 oldu ve takdir aldım. Herkesin imam hatibe gitmesi lazım. Çünkü imam hatipte Kur'an-ı Kerim, Arapça ve dini dersler öğretiyorlar. İmam hatip çok güzel bir şey. Başarmak için bol kitap okudum. Arapça yazılar yazdım. Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendim." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir