• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Obama Fena Yakalandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ancak Obama bu tepkisini özel toplantıda dile getirirken mikrofonun açık ve muhabirin odada olduğunu unutmasıyla gün ışığına çıktı. Obama özel toplantıda Cumhuriyetçilerin bütçenin kabul edilebilmesi içinsağlıkreformundan ödün verilmesi şartına, ``Siz bizi salak mı sanıyorsunuz!`` diye tepki gösterdi.

Cumhuriyetçilerin tavırlarını ``sağlık reformu sahiplerine karşı planlanmış yılan saldırısı`` şeklinde değerlendiren Obama, ``Ben söyledim (Cumhuriyetçilere), sağlık reformunu kaldırmak mı istiyorsunuz? Devam edin.`` dedi.

Obama, Cumhuriyetçilere yönelik kızgınlığını sürdürerek, ``Bu tartışmanın üzerinden gelebiliriz. Siz (Cumhuriyetçilere) bütçede azıcık bir ücret ile bana bunu yaptıramasınız.`` dedi. Ve Başkan Obama daha sonra, ``Siz bizi salak mı sanıyorsunuz!`` şeklinde sert konuştu.

Perşembe akşamı önce basına açık olan ancak daha sonra gazetecilerin çıkarıldığı bağış toplantısında Obama ve ekibindeki görevliler, içeride kalan CBS televizyonunun muhabirini ve mikrofonun da açık unutulduğunu fark etmedi. Obama`nın seçim kampanyasına yardım için bir araya gelen partililer Başkan`a bütçe görüşmeleri ile ilgili sorular sordu. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner ile yaptığı bütçe görüşmelerinde miktar konusunda anlaşmanın detaylarının sorusuna Obama, GOP`un (Cumhuriyetçi Parti`nin Merkezi teşkilatı) görüşmelerdeki tavrını protesto ettiğini kaydetti. Cumhuriyetçilerin yaşlılara yardım öngören fonu da ayrı bir kalem olarak sağlık reformunda çıkarmaya çalıştıklarını aktaran Obama, Boehner ve ekibine, ``Böyle bir şeyi benim veto etmeyeceğimi düşünüyorsanız buyurun yapın. Ancak bunu yılan gibi yapmaya kalkmayın.`` dediğini aktardı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir