• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Erdoğan 9 Milletvekilini Neden Çizdi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rotahaber`de yayınlanan iddialarına göre: Başbakan Erdoğan, 2007 seçimlerinde Şanlıurfa`dan 9 milletvekili çıkararak rekor kırdı. 2009 yılına gelindiğinde belediye seçimleri öncesinde bölge milletvekilleri Erdoğan`a AK Partili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba`nın aday gösterilmemesi için telkinde bulundu. Çağla Aktemur Özyavuz, Zülfikar İzol, Ramazan Başak ve Müfit Yetkin gibi isimlerin yürüttüğü kulisler sonrasında Başbakan Erdoğan, halktan gelen itirazlara rağmen yerel seçimlerde Fakıbaba`yı aday göstermedi.

`CEKET` İNTİKAMI MI?

Bu da yetmezmiş gibi AKP`li bir milletvekili, "Urfa`da bir ceketi aday göstersek yüzde 70 oy alırız" gibi bir açıklama yaparak, Fakıbaba`nın adaylığını ve Urfalıları küçümsedi. Sonrasında Başbakan Erdoğan, Ş.Urfa`ya seçim mitingi için gittiğinde, onlarca tepki pankartıyla birlikte çubuklara, balkonlara ve ağaçlara asılmış ceketlerle karşılandı.

Sonrasında Fakıbaba bağımsız aday oldu ve seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu.

Haftabaşında açıklanan aday listelerinde `Ceketi aday yapsak seçilir` diyen ve Erdoğan`ı da buna inandırarak yanıltan Çağla Aktemur Özyavuz, Zülfikar İzol, Ramazan Başak ve Müfit Yetkin gibi isimler tasfiye edildi.

Başbakan Erdoğan, 2007`de milletvekili seçilen bu vekillerin üstünü `ceket davası` nedeniyle çizerken, Şanlıurfa`dan Faruk Çelik, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Zeynep Armağan Uslu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkadir Önen, Yahya Akman, Abdülkerim Gök, Bekir Eren ve Zeynep Müjde Sakar`ı aday yaptı.

Haziran ayında yapılacak seçimlerde Urfalıların cekete mi yoksa içindeki adaya mı oy vereceklerini ise sandıklar gösterecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir