• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Öğrenciler karne ve yardım heyecanını birlikte yaşadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Van`da 312 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Düzenlenen karne töreniyle birlikte öğrenci ve velileri tarafından Halep için toplanan 5 TIR`lık yardımlar ise dualar eşliğinde uğurlandı.

Van`ın İpekyolu ilçesinde bulunan Hüsrevpaşa İlk ve Orta Okulunda düzenlenen karne ve uğurlama törenine Vali İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan karne törenin ardından, Halep`te yaşanan dram nedeniyle okullarda toplanan 5 TIR`lık yaşam malzemesi Halep`e dualar eşliğinde gönderildi.

Törende bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan, 2016-2017 yılının birinci eğitim-öğretim yılını bitirmiş olduklarını belirterek, “Karnelerinizi aldınız sevindiniz ve bizlerde sevinçlerinize ortak olduk. Aileleriniz yanınızda anne ve babalarınız geldi. Bu arada da bu yardım kampanyamızın sonucunda 5 yardım TIR`ımızı da buradan uğurluyoruz. Maalesef Suriyeli çocuklarımız sizin sahip olduğunuz bu şansa şu anda sahip değiller. Onların çekmiş oldukları sıkıntıları her gün izliyoruz, görüyoruz ve bu da hepimizin yüreğini acıtıyor.” dedi.

“Zor zamanlarda ulaştırılan yardımlar çok daha kıymetlidir”

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde Halep`teki insanların unutulmadığını ve her gün kendileri için ülkede yaşanılan sıkıntılara rağmen yardım toplanmasının çok kıymetli olduğunu ifade eden Taşyapan, “Tabi ki burada yapabildiklerimizi en asgarisiyle ve en azamisiyle yapmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz sizler de bu yardıma katkı verdiniz. Bizlerde bugün burada 5 TIR`ı Halep`e, Suriye`deki kardeşlerimize, çocuklara, annelere, babalara bir nebzede olsa onların sıkıntısını gidersin diye gönderiyoruz. Zor zamanlarda ulaştırılan yardımlar çok daha kıymetlidir. Bolluk zamanlarında çok ikrama geçmeye bilir ama darlık zamanlarında yapılan yardımlar hiçbir zaman unutulmaz. Bunun için verdiğiniz katkı çok önemlidir. Bu yüzden ben hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah bu yardımlar yerlerine ulaşacaktır. Oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebzede olsun hafifletecektir. Bu yardımlarda emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise “Milli eğitim camiası olarak, topladığımız yardımları bugün Valimizin öncülüğünde Suriye`deki kardeşlerimize göndereceğiz. Katkıları özelden Fatih Sultan Mehmet İlkokulumuz aynı zamanda burada tören yaptığımız Hüsrevpaşa İlkokulumuza, İyilik-Der ve İnsani Yardım Vakfımızla birlikte inşallah bizler bugün törenin ardından bu yardımları ulaştırmaya çalışacağız. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Karne ve uğurlama töreni İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emir`in yaptığı dua ile son buldu.

Karne töreninden sonra duygularını paylaşan okul öğretmeni ve öğrenci velisi olan Songül Ekinci, “İlk heyecanımız, karne törenine Vali Beyin gelmesi ve karne vermesi heyecanımız daha da arttı. Mutluyuz, çocuğumun başarı belgesi alması da beni gururlandırdı.” dedi.

Bir diğer öğrenci velisi Nihan Aktuğ ise “Böyle bir günde Vali beyin de bizi yalnız bırakmadığı için gurur duyduk. Hepsi bizim çocuklarımız, çok da iyi bir öğretmenimiz var. Çocuklarımız inşallah vatanımıza, milletimize hayırlı birer evlat olurlar.” şeklinde duygularını paylaştı.

Duygularını paylaşan Hiranur Özkay ile Azime Güneş isimli öğrenciler de bu dönemin kendileri için zorlu bir dönem olduğunu ama bu rağmen başarı belgesi almanın sevinci yaşadıklarını dile getirdiler. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir