• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
FETÖ paralel bara bastı iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK, emniyet, yargı, okullar ve bürokrasiye sızarak devlet içinde paralel devlet oluşumuna giren FETÖ`nün paralel merkez bankası da kurduğu ortaya çıktı. Örgütün İzmir`deki Çağlayan Matbaası`nda para bastığı iddiasıyla da soruşturma açıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`na yapılan bir ihbarın ardından, Mali Şube Müdürlüğü, FETÖ`nün yasadışı para bastığı iddiasını soruşturmaya başladı. Savcılığa ifade veren ve 17-25 Aralık`tan önce örgütün içinde bulunduğunu belirten bir ihbarcının, FETÖ kurumlarından biri olduğu için 15 Temmuz sonrasında el konulan ve kayyum atanan Çağlayan Matbaası`na ilişkin önemli iddialarda bulunduğu öğrenildi.

SABAHA KADAR BASKI

Dünyanın en büyük yedi matbaasından biri olan ve baskı özelliklerinin Merkez Bankası ile yarışacak boyutta olduğu belirtilen Çağlayan Matbaası`nda, hem ÖSYM`den çalınan sorulara hem de sahte para basımına ilişkin faaliyetler yürütüldüğü iddia edildi. Savcılığa ifade veren ihbarcının, “Matbaada bazen perdeler kapatılır ve içeride sabaha kadar gizli gizli baskı yapılıyordu. O zaman, para ve çalınan sınav sorularına ilişkin kitapçıkların basıldığı konuşuluyordu” dediği öğrenildi.

Savcılığın talimatı üzerine, FETÖ`nün muhtemel bastığı sahte paralara ilişkin mali polis tarafından araştırma başlatıldığı öğrenildi. Polisin, bu matbaada basılmış olası sahte paraların peşine düştüğü kaydedildi. Devletin her kurumunda olduğu gibi Merkez Bankası`nda da yapılanmaya gitmiş ve buradan orijinal baskı aletlerini de almış olabileceğini düşünen yetkililer, burada aynı Merkez Bankası gibi kaçak ‘gerçek para` bile basmış olabileceği ihtimalini de araştırıyor.

PARALEL MB GİBİ

İzmir Sarnıçta 1983 yılında kurulan Çağlayan Matbaasında, FETÖ`ye bağlı tüm dershanelerin kitapçıklarının yanı sıra, Sızıntı gibi yayın organlarının da basıldığı kaydedildi. Çalınan soruların, dershanelerde örgüt mensuplarına ‘deneme kitabı` adı altında bu matbaada basılarak cevapların aktarıldığı iddiası da araştırılıyor.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir