• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sınıf öğretmeninden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Serpmekaya köyünde sınıf öğretmenliği yapan Sibel Çurku, ihtiyaç sahibi öğrencileri için kışlık giysi yardımı topladı.

Sınıftaki 23 öğrencisine eğitim veren Çurku, öğrencilerinin kışlık giysi ihtiyacını görerek üniversite arkadaşlarından yardım istedi.

Çeşitli illerde bulunan arkadaşları Çurku'nun girişimi üzerine öğrencilere kışlık kıyafet gönderdiler.

Ayrıca Kardelen Anaokulu ise kendilerine kardeş okul olan Serpmekaya İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.

Sibel Çurku, yardım malzemelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız ve Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özgür Değirmenci ile birlikte dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldız, "Sibel öğretmenimiz çok çalışkan ve yardımsever bir öğretmenimizdir. Öğrencileri ile olan diyaloğu takdir edilecek bir düzeyde. Onu bu mutlu gününde yalnız bırakmak istemedik. Öğretmenimize ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

Öğrencilerin yüzündeki mutluluğu görünce daha çok sevindiğini belirten Çurku ise "Öğretmenlikte ilk yılım olduğu için çok heyecanlıydım. Görev yerim Serpmekaya köyü olarak belirlendiğinde çok sevinmiştim. Çünkü hep köylerde öğretmen olmak istemiştim ve bu hayalim gerçek olduğunda mutluluk duydum. Öğrencilerimle bir aile gibiyiz. Birbirimizi çok seviyoruz. Bazı öğrencilerimizin bir takım ihtiyaçları olduğunu görünce arkadaşlarımdan yardım istedim. Sağ olsunlar, beni kırmayarak öğrencilerime yardım yaptılar. Buradan yardımda bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl sözleşmeli olarak atandığı okulunu ve öğrencilerini çok sevdiğini dile getiren Çurku, söz konusu yardımları öğrencilerine karne hediyesi olarak verdiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir