• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Mahalleli hırsızlık olayına isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şehitkamil ilçesine bağlı Mücahitler Mahallesi`nde bir gecede yaklaşık 10 işyeri ile eve giren hırsızlar mahalleliyi bıktırdı. Son günlerde hırsızlık olaylarının arttığından şikâyet eden mahalle sakinleri ve esnaflar adeta isyan etti.

Gaziantep'te son zamanlarda artan hırsızlık olayları nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar mahallerine dadanan hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu ve artan hırsızlık olaylarından dolayı tedirgin olduklarını belirterek, yetkililerin gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundular.

Mücahitler Mahallesi'nde bir hafta içerisinde yaklaşık 10 ev ve iş yerine giren hırsızlar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Hırsızlarla başları dertte olan esnaf ve mahalle sakinleri, hırsızları defalarca emniyete şikayet ettikleri halde hiçbir önlemin alınmadığını ileri sürdüler.

Geçtiğimiz Cumartesi günü sabaha karşı mahallede esnaflık yapan Faris Armutçu`ya ait markete giren hırsızların, marketin bilgisayar ve barkot sistemi ile 10 bin TL değerinde malzemelerini çaldıkları, aynı gecede, marketin bitişiğindeki fırın, kasap, berber ve mahalledeki binalara da girerek bina sakinlerinin ayakkabılarını çalarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü.

Artan hırsızlık olaylarına sert tepki gösteren esnaf Faris Armutçu, mahallerinin hırsız yuvasına döndüğünü söyledi.

İşyerinde yaşanan hırsızlık olayını anlatan Armutçu, “Sabah saat 05.00`te alarm çalınca, bize direk sinyal geldi. Alarm çalar çalmaz zaten komşular müdahale etmişler. Hırsızlar, dükkanın anahtarlarını kırmışlar, brandaları ve camları hepsini kırmışlar. Alarm çalmasına rağmen içeriye girmişler. İçerde barkot sistemi, sigara, kuru gıda yani ne varsa sepetleyip kaçmışlar.” dedi.

Bir hafta içerisinde 10`a yakın hırsızlık olayının yaşandığını belirten Armutçu, “Toplam zararımız 10-15 bin TL civarında. Tam net olarak ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Sadece barkot sistemi zaten 5 bin TL. Zaten diğer zararlar da ayrı hesaptır. Çünkü çok zarar vermişler. Buradaki komşu esnafların da hepsine girdiler. Geçen gün burada fırıncıya girdiler. Bizden bir akşam sonra da berbere girdiler. Orada da televizyon ne varsa hepsini götürmüşler. Komşu olan marketler var. Bununla 3 defadır hırsız giriyor. Yani burası tam hırsız yuvasına dönmüş.” diye konuştu.  

Cezaların caydırıcı olmadığı için hırsızlık olaylarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Armutçu, “Polisler ‘Yasa yok. Biz yakalayıp teslim ediyoruz bizden sonra arkadan onlar çıkıyor` diyor. Yani yasa değişmedikçe ve bu hırsızlara ağır bir ceza verilmezse bunlarla baş edilmez. Yasaların daha caydırıcı olmasını istiyoruz. Cezalar caydırıcı olmadıkça bu hırsızlık olayları sona ermeyecek.” dedi.

Mahallede bina görevlisi olan İbrahim Ecerci ise, “Ben burada bina görevlisiyim. Apartmanlara kadar girip ayakkabıları çalıyorlar. Polislere bildiriyoruz. Polis, ‘bizim yapabilecek bir şeyimiz yok` diyor. Peki, biz ne yapalım? Ben burada kendi ekmeğimin peşindeyim. Binamıza 3 defa hırsız girdi. Sık sık burada hırsızlık olayı yaşanıyor. Daha iki gün önce yine hırsızlar girdi. Ne yapacağız biz? Devamlı kapıda nöbet tutacak halimiz yok. Ne olacak? Bu işin sonu yok. Adamlar elini kolunu sallaya sallaya çuvala doldurup gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, üç gün önce markete giren hırsızların, güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendiği öğrenildi.  Görüntülerde, marketin önüne gelen 4 hırsızın, sert bir cisimle kapıyı kırarak içeri girdiği, içeride bulunan barkot sistemi ile sigara ve eşyaları, yanlarında getirdikleri meyve kasasına doldurarak olay yerinden kaçtıkları görülüyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir