• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
"Medeniyetimizin temelinde merhamet vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği ve Kızılay Batman Şubesi tarafından Suriye'nin Halep şehrine ulaştırılmak amacıyla insani yardım malzemeleri toplandı.

Halep için oluşturulan üçüncü yardım TIR'ı valiliğin bahçesine getirildi. Vali Ahmet Deniz, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Kızılay Şube Başkanı Ali Tezdiğ ve Kızılay görevlileri burada hazır bulundu.

Yardım dolayısıyla katılımcılara açıklama yapan Deniz, "Her on günde bir TIR gönderme çalışmalarımız vardır. Ülkenin genelinde de Kızılay'ımız Halep'e yaklaşık iki bin TIR insani yardım gönderiyor. Bizim medeniyetimiz başkalarının medeniyeti gibi değil. Bizim medeniyetimizin temelinde merhamet vardır. Bu coğrafyada bizi biz yapan en önemli değer merhamet, insana verdiğimiz değer, hoşgörü, sevgi ve kardeşliktir." dedi.

Türkiye'de 3 milyon civarında Suriyeli mülteciye yardımda bulunulduğunu sözlerine ekleyen Deniz, "Bu da yetmeyecek. Kendi sınırlarımızın dışında da gönül coğrafyamızda olan her yerde de bu aziz millet kendi bütçesinden, kaynağından aktararak yardım etmeye devam edecek. Kızılay ve Batmanlı hemşerilerimize özel teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından yardım TIR'ı, Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı. (M. Sait Çelik-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir