• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Hizbullah lideri Gümüş`ten önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Hizbullah Cemaati kurucu lideri Hüseyin Velioğlu`nun İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000`de şehid edilmesinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan muhterem Edip Gümüş, başta Merhum Velioğlu olmak üzere bütün İslam şehidlerine Allah`tan rahmet ve mağfiret dileğinde bulundu.

"ŞEHİD REBER İLE BİRLİKTE 20 YIL KOŞUŞTURDUK"

Besmele ile başladığı mesajında şehid rehber Hüseyin Velioğlu ile 20 yıl İslam hizmeti için koşturduklarını aktaran Gümüş,  “Şehadetinin 17. Sene–i devriyesinde Şehid Rehberimizi rahmetle yâd ederken, başta Şehid Rehberimiz olmak üzere tüm İslam şehidlerine Rabbimizden rahmet ve mağfiret diliyoruz. Şehit rehberimizle birlikte 20 yıl koştuk, koşuşturduk. Onun şehadetinden sonra da 17 yıldır yolumuza devam ediyor, İslam davasına hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

"HİZBULLAH CEMAATİ 37 YILDIR MUTEDİL DURUŞUNU MUHAFAZA ETTİ"

Hizbullah Cemaati`nin kurulduğu günden bu yana itikat ve düşünce noktasında sahip olduğu vasat ve mutedil duruşunu muhafaza ettiğinin altını çizen Gümüş, “Allah`a hamd olsun ki bugüne kadar itikad ve düşünce noktasında vasat ve mutedil duruşumuzu muhafaza ettik, Allah`ın izniyle bundan sonra da bu tutumumuzu muhafaza edeceğiz. 37 yıllık mücadele sürecinde şehit rehberin öncülüğünde çıktığımız bu yolda, ilk günkü inancımız, düşüncemiz ve bakış açımız ne ise bugün de aynıdır. Kur`an`a, sünnete, ashaba, selef–i salihîne, İslam kültür külliyatına, çağdaş İslam davetçilerine ve ümmete bakışımız ilk gün ne idiyse şimdi de odur. Buna hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Bu istikametimizi muhafaza etmemiz için Rabbimizden yardım diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLAR ARASINDAKİ İHTİLAFLARI KAŞIMAYI FİTNE OLARAK GÖRÜYORUZ"

Hizbullah`ın sahip olduğu mutedil duruş konusunda cemaat mensupları ve kamuoyuna bazı hatırlatmalarda bulunan Gümüş, “Müslümanları tekfir etmeyi, mezhebi dinin önüne çıkarmayı, din yerine mezhebe davet etmeyi ve Müslümanlar arasındaki ihtilafları gündeme getirip kaşımayı fitne olarak görüyoruz. Milli menfaatlerine, “İslam ve Müslümanları savunma” kılıfını giydirenlerin duruşlarını tasvip etmiyoruz. Saadet asrından günümüze kadar İslam davasına hizmet etmiş bütün İslam âlimlerinin düşüncelerini ve İslam kültür külliyatını bir tarafa atıp kendi düşüncelerini öne çıkarmayı ve insanları buna davet etmeyi de fitne olarak görüyoruz. Bütün kardeşlerimizin bu konularda dikkatli olmalarını, ahiretin hesabını çokça yapmalarını ve doğru istikamet konusunda asla taviz vermemelerini tavsiye ediyor ve bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

"REHBER'İN AÇTIĞI HAYIRLI KAPIYI AÇIK TUTMAYA ÇALIŞMALIYIZ"

“Kur`an, sünnet, ashab, selef–i salihîn, İslam kültür külliyatı ve çağdaş İslam davetçilerini iyi okumalı, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da istikametimizi korumalıyız.” diyen Gümüş, “Bu şekilde başta şehit rehber olmak üzere diğer tüm şehidlerimizin açtıkları bu hayırlı kapıyı açık tutmaya çalışmalıyız.” dedi.

Gümüş, mesajının sonunda İslam`ın hâkim olduğu, Müslümanların güven ve adalet içerisinde yaşadığı bir dünya temennisinde bulunarak, şunları kaydetti: “On yedinci şehadet yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha başta Şehid Rehberimiz olmak üzere tüm İslam şehidlerini rahmet ile yâd ediyor, uğruna feda oldukları aziz İslam`ın hâkim olduğu, Müslümanların güven ve adalet içerisinde yaşadığı bir dünyayı görmeyi nasip etmesini diliyoruz. Ayrıca şehid, muhacir ve zindan ehli kardeşlerle ve aileleriyle birlikte ahirette Peygamber Efendimizin Havz–ı Kevser`i başında buluşmayı Cenab–ı Erhamürrahimin`den niyaz ediyoruz.” 

Bu haberler de ilginizi çekebilir