• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
İslam`a hizmet en büyük ibadettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Allah-u Teala mallarıyla ve canlarıyla Allah yolunda cihad (Hizmet) edenleri elbette çok daha üstün kılmıştır. (Nisa 95)

Bir Müslüman`ın İslam ile tanışıp imanı tattıktan sonra, en önemli meselesi en büyük davası Allah-u Teâlâ`nın rızasını ve sevgisini kazanabilmektir. Hiç şüphesiz gerçek bir Müslüman`ın en büyük derdi, en büyük merakı, en önemli isteği budur. Allah-u Teâlâ`yı bilip tanıyan, onun değerini ve yüceliğini anlayan bir kalp, dünya ve dünyalık işler, geçici menfaatler peşinde koşmakla tatmin olmaz, olamaz. Çünkü o dünya ve dünyalık menfaatlerin geçici zevkler olduğunu, asıl baki yurdun ahiret olduğunu, ahiret yurdunda da dünyalık işlerin hiçbir değer ifade etmediğini bilir. Yine o bilir ki, ahiret âleminde geçerli tek para Allah yolunda dünyada yapılan salih ameller, Allah`ın rızasını ve sevgisini kazanmak için yapılan ibadetler ve İslami hizmetlerdir. Durum bundan ibaret olunca basiretli,  geleceğini görebilen,  gerçek manada akıllı insanlar kendilerini ahirette boş ve faydasız olan dünya ve dünyalık işlerle uğraşmaktan alıkoymuş ve ahiretlerini imar edecek İslami hizmetlere koşmuşlardır. Hz. Âdem`den günümüze kadar, başta peygamberler olmak üzere, bütün akıllı insanların mesleği İslam`a hizmet olmuştur. Bunu şu şekilde ifade etmekte mümkündür: Tarih boyunca Allah-u Teâlâ sevdiği, değer verdiği kullarını İslam`ı hizmette çalıştırmış, onlarda bu görevi seve seve kabul etmişlerdir.

Günümüzde ise bu peygamberler mesleğine talip olan, bu meslekte çalışan insanların sayısı gerçekten azdır. Çünkü günümüz, maddeci- kapitalist felsefelerin revaçta olduğu bir zamandır. Maalesef İslami şuur ve bilince sahip olan birçok insan bile kendilerini bu kapitalist düşünce ve hayattan kurtaramamaktadır.

Arş u arz mazlumların iniltileri ile titriyor ve Resulullah, mübarek ravzasında bu mazlumların sesini işitiyor ve yok mu bu bacılarının kardeşlerinin sesini işitipte yardımlarına koşacak İslam ümmetinin aziz evlatları, diyor.

Resulullah kendisinden medet isteyen mazlumlar için, yüzünü size çevirmiş, size bakıyor. Sizin kardeşlerinize yardım etmenizi bekliyor. Resulullah İslam`a hakkıyla hizmet edecek, en azından hizmet etmeye aday Müslümanlar bekliyor.

Ben Allah için, İslam için Muhammed aşkı için bu hizmeti yapacağım, bu hizmete adayım diye ortaya çıkacak gerçek Müslümanlar hiç şüphesiz ahir zaman velileri, Resulullah`ın sevdikleri, Müslüman mazlumların ümidi ve Firdevsin sakinleri olacaklar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir