• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Vali Vasip Şahin, Zeytinburnu`nda çöken bina ile ilgili incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı, 56 daireli metruk binanın çökmesi üzerine olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, burada başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere arama kurtarma çalışmalarını yürüten yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın açıklaması yaptı.

"24 araçla arama kurtarma"

Vali Şahin yaptığı açıklamada, göçük sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin de yaralandığını belirterek  ayrıca çöken binanın çevresindeki 21 binanın tahliye edildiğini kaydetti.

Vali Şahin, şunları söyledi:

"Bir vatandaşımız olay yerinde bir vatandaşımız da hastanede vefat etmiştir. Başımız sağ olsun. 17 yaralımız var. Hiç birinin hayati tehlikesi yok. 24 araç ve 4 arama köpeğiyle enkaz arama kurtarma ve kaldırma çalışmaları yürütülmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum.”

“21 bina tahliye edildi”

Bir gazetecinin, binanın kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edilmesine rağmen aradan geçen sürede neden yıkılmadığı sorusu üzerine ise Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Binanın yıkımı ve yeniden yapımıyla ilgili mal sahiplerinin anlaşma sağlayamamaları nedeniyle maalesef bugüne gelinmiştir. 21 bina tahliye edilmiştir." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir