• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Bu Kez Gerçekten Donacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Balkanlar`daki soğuk ve kar yağışı özellikle yarın ve perşembe günü Türkiye`de etkili olacak.

Türkiyede, Balkanlar`da afet ilan ettiren kar yağışının ektisi altına giriyor.

Kar yağışı, sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul`u da etkileyecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul`da bu akşam kar bekleniyor.

Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağış, çarşamba ve perşembe günü etkili olacak. Bosna-Hersek`in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç de, Bosna-Hersek ve Sırbistan`da görülen ve "afet" ilan ettiren son yılların en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye`yi de etkisi altına alacağı açıkladı. Maystoroviç, Balkanlar`ı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte son yılların rekorunun kırıldığını belirtti.

KAR KALINLIĞI 1 METRE

Maystoroviç, "Kar kalınlığı dün gece itibariyle Saraybosna kent merkezinde 107, Mostar`da ise 87 santimetreye ulaştı. Son 120 yılda bu kadar yağış tespit edilmemiştir.

Bu yağışların etkisi önümüzdeki birkaç gün içinde bölgede azalarak Türkiye ile Yunanistan`a kayacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye`de yoğun kar yağışı bekliyoruz" diye açıklama yaptı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği Sırbistan`da ülke genelinde afet durumu ilan edildi. Bir haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti.

Yoğun ve etkili kar yağışı nedeniyle sorumlu kurumların yolların temizlenmesi ve hayatın `normal işlemesinin` sağlanması konusunda gösterdiği tüm çabaların yetersiz kalması üzerine askerler yol açma çalışmalarına yardım ediyor.

OKULLAR KAPANDI

Sırbistan Kriz Yönetme Merkezi ülke genelinde yaklaşık 6 bin köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, bu nedenle 80 binin üzerinde insanın evlerinde mahsur kaldığını duyurdu.

Hava sıcaklığının geçen hafta eksi 31 dereceyi bulduğu Sırbistan`da önümüzdeki günler için eksi 25 derecenin beklendiği belirtildi. Ülkede okullar bir hafta kapalı olacak.

Sırbistan`a komşu Karadağ`da da durum farksız. Ülkede geçen haftadan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk nedeniyle 2 kişi donarak öldü.

Ülkenin kuzeyi ile güney kısmını bağlayan karayolları tamamen ulaşıma kapandı. Başkent Podgorica`da dün tüm uçak seferleri iptal edildi. Hırvatistan`da 120 köy yolu ulaşıma kapanırken afet durumu ilan edilen Bosna Hersek`te, donarak hayatını kaybedenlerin sayısı 2`ye yükseldi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir