• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Rusya büyük İsrail projesini mi engelliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Rusya son dönemde Batı tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlara rağmen Batı karşısında geri adım atmıyor. ABD`de yapılan Başkanlık seçimlerinde Rusya`nın siber saldırı ile müdahale yaptığı gerekçesiyle ABD Rusya`ya karşı yeni yaptırımlar kararı aldı. Trump ilk dönemde ne kadar bu saldırıları kabul etmemiş olsa da son olarak Rusya`nın saldırıda bulunduğunu kabul etmiş oldu ve buna karşı yeni yaptırımlar uygulanacağını söyledi. CIA ve yandaşları MI-6 ve MOSSAD Rusya`ya karşı uyarı mahiyetinde saldırılar gerçekleştirdi.  Batı`da bu saldırıların neden yapıldığı ve Rusya`nın bu saldırılar karşısında neden sessiz kaldığı merak ediliyor.

BATI “BÜYÜK İSRAİL” PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYOR

Batı`nın Irak`ta ve Suriye`de ortaya çıkardığı EL-KAİDE ve DAEŞ gibi örgütlerin neden hiçbir zaman İsrail`i hedef almadığı zamanımızın en büyük sorusu. Tüm Dünya`yı hedef alan örgütler İslam âleminin en büyük düşmanı olarak gösterilen İsrail`e yönelik herhangi bir saldırı yapmadı. İsrail Gazze`yi bombalarken, Filistin`deki Müslümanları katlederken DAEŞ sessiz kaldı ve Irak`ta ile Suriye`de kafa kesmeye devam etti. EL-KAİDE ve DAEŞ ortaya çıktıktan sonra Irak ve Suriye resmen bölündü.  Bu örgütler kendi görevini başarıyla gerçekleştirdi. Artık bir sır değil, Batı bu örgütleri gizlice desteklediklerini de itiraf etmişti. Batı`nın planları akan su gibi teker teker gerçekleşirken Rusya gibi bir dev ortaya çıktı ve akan suyun yönünü değiştirdi. İşte böylece Batı`yı kızdırmış oldu. Rusya aslında harbi bir düşmandır. Yaptığını açıkça yapar. Batı gibi kendini gizlemez ve dünya kamuoyunun tepkisini de pek ciddiye almaz. Zaten almamakta da haklı. Çünkü Batı Rusya`ya karşı yapacağı her şeyi zaten yapıyor ve uyguluyor. Büyük İsrail projesi akan su gibi gün geçtikçe sonuna gelirken Rusya her şeyi değiştirdi. 

RUSYA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Rusya, Türkiye ve İran ile Suriye`de barış görüşmeleri sağladı. Şimdi Astana`da BM yeni sekreteri ile barış görüşmeleri olacak. Suriye`de ufak tefek  ihlaller olsa da genel olarak bir ateşkes sağlandı.  Batı`nın Rusya`ya yönelik gizli operasyonlar oldu. Önce Ankara`da Rus büyükelçi suikastla kurban oldu. Ardından Rusya Savunma Bakanlığına ait Tu-154 tipi Rus uçağı Karadeniz`e düştü. 92 kişi hayatını kaybetti. Ne ilginç ki, listede yer aldığı halde Suriye`ye gidecek olan Yahudi asıllı hiç biri son anda bazı nedenlerden dolayı bu uçakta yer almadı. Biraz komplo teorisine benziyor ama bu gerçek oldu. Rusya`da Dışişlerinde görevli bir bürokrat ölü bulundu. Çeçenistan`da DAEŞ operasyon yaptı. ABD, Rus elçiliklerdeki yüze yakın diplomatı sınır dışı etti. Yunanistan`da Rus büyükelçiliğinde çalışan bir bürokrat ölü bulundu. ABD Polonya`ya ve Baltık Cumhuriyetlerine ciddi askeri birliklerini sevk ediyor. Son olarak Çeçenistan`da yeni bir DAEŞ operasyonu engellendi. Suriye`de Rus yetkililere haber vermeden ABD operasyon gerçekleştirdi. Ve tüm bu olaylar karşısında Rusya soğukkanlılıkla karşılık vermeden bekliyor.

BÜYÜK ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Rusya belki Trump`ın göreve başlamasını bekliyordur. Kazakistan`daki Suriye barış görüşmelerini sekteye uğratmamak için de bekliyor olabilir. Ama bu Rusya sonuna kadar susacak ve karşılık vermez anlamına gelmiyor. Rusya neyi bekliyorsa beklediği şey geldiği an çok ciddi ve dünyayı sarsacak boyutta karşılık verebilir. Putin acımasızdır ve Zülüm konusunda herkese ders verebilecek bir geçmişe sahiptir. Rusya fiili üçüncü dünya savaşını tetikleyebilecek bir yapıya sahip. Batı tabi ki bunun farkındadır. Ancak Batı da Putin`den aşağıda kalmıyor. Bu devler ateşle oynuyor ama bunların zulmü bizi de vuracak. Kazakistan`daki barış görüşmeleri başlamadan daha büyük olaylar bekleyin dersem yanlış olmaz diye düşünüyorum. Batı büyük İsrail için her yolu deneyecektir. Buna emin olabilirsiniz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir