• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
TBMM Komisyon Heyeti, Şırnak`tan Ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 ŞIRNAK - TBMM Alt Komisyonu Heyeti, Şırnak Valiliği`nde askeri erkan, valilik ve savcılarla olan görüşmeleri sona erdi.
 
Şırnak`ın Uludere ilçesinde meydana gelen saldırı olayının araştırılması için Şırnak`a gelen TBMM Alt Komisyonu, dün Gülyazı köyünde hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü. Ölenlerin yakınları ile görüşen heyet daha sonra Uludere Kaymakamı ve Uludere savcısı ile görüşmeler yaptı. Bu sabah saat 09.00`dan beri Şırnak Valiliği toplantı salonunda askeri erkan, savcılar ve diğer kamu görevlileri ile yaptığı görüşmeler sona erdi. Komisyon heyeti Valilik`te kamu görevlileri ile 7 saat görüşme yaptılar. Valilik önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, buraya geldiklerinin birinci amaçlarının taziye ziyaretinde bulunmaları ve ikinci amaçlarının da buradaki kamu görevlilerini dinlemek olduğunu söyledi.

 
Bugün itibarıyla buradaki yetki çerçevesinde tüm kamu görevlilerini dinlediklerini ifade eden Ayhan Üstün, "Onlar o günkü yaşadıklarını bize anlattılar. Onları aldık. Dolayısı ile bugünkü çalışmalarımız burada bitti. Bu devam eden bir süreçtir. Devam eden süreç ile alakalı henüz daha detaylı bir bilgi vermek soruşturmanın veya incelemenin selametine uygun düşmez. Dolayısıyla bu şu dedi, şu bu dedi, şu böyle olmuş, bu böyle olmuş gibi yorumlar ileri yorumlar olur. Henüz o noktada değiliz. Komisyonun çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

 
Ayhan Sefer Üstün şunları söyledi: "Henüz burada çok dar çerçevede bir kamu görevlisi grubunu dinledik. Dolayısı ile henüz böyle bir yargıya ulaşmak şöyle olmuş böyle olmuş dediğim gibi doğru olmaz. İnceleme mantığına uygun bir yaklaşım değildir." (Abit Dündar - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir