• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Hür Der: `Baas Sosyalist Zihniyeti Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür-Der), son günlerde Suriye`de yaşanan katliamlar üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, İslam coğrafyasında özellikle Ortadoğu bölgesinde tahakküm eden emperyalist güçlerin ve onların kontrolündeki işbirlikçi kukla yönetimlerin, haçlı zihniyeti yöntemleri ile Müslüman ve mazlum halklara yönelik baskı, zülüm ve katliamları artarak devam ettiği ifade edildi.
 
Babasının İzinde Gitti!
Hafız Esat`ın 1982 Şubat ayında Hama ve Humus halkının yeniden diriliş ve direnişine tank ve uçaklarla adete yüz bine yakın mazlum Müslüman halkı katlettiği hatırlatılan açıklamada, bu gün oğlu Beşar Esat da babasının izinde giderek Peygamberimizin doğum gecesinde 500`ü aşkın Müslüman`ı şehit ederek katliamlarına bir yenisi daha eklediğine dikkat çekildi.
 
İslami STK`lar Harekete Geçmeli
Açıklamanın devamında, "Emperyalist ve Siyonist güçlerin ve onların kukla işbirlikçi yönetimlerinin İslam ümmeti ve coğrafyasında oynadıkları, oyunları ve şeytanı düzenlerinin yok edilmesi için tüm İslam ümmetinin; mezhep, meşrep, ırk ve coğrafya farkı gözetmeksizin ümmetin tevhit bilinci ile kardeşlik çerçevesinde hareket etmelidirler. İslami Sivil toplum kuruluşları, bir an önce harekete geçerek, bu onurlu direnişin yanında saf tutmalı, mazlum ve mustazaf halkın intifadalarının yanında yer almalı, zalim ve despot batı emperyalizmine ve onların işbirlikçi zalim yönetimlerine karşı durmaları ve İslami bir bilinç ile yerli işbirlikçilerin kirli ilişkilerini ortaya koymalıdırlar" ifadelerine yer verildi.
 
Tarihin Çöplüğüne Atılacaklar
İnsanlık tarihî; zalimlerin işlediği cinayetlerle payidar olamayacaklarına tanık olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Zalimler ebediyete kadar lânetle anılacaklardır. Tarih; her zaman emperyalist güç ve hıyanet şebekelerinin güdümünde olan tüm kukla, zalim ve despot yönetim ve yöneticilerinin karşılaştığı hak mücadelesi karşısında nasıl savunmasız kaldıkları, dayandıkları şeytani güçler tarafından terk edildiğini ve tarihin çöplüğüne atıldıklarını bizlere göstermiştir" ifadelerine yer verildi.
 
Baas Sosyalist Zihniyeti Lanetliyoruz
İslam dünyasının yeni bir dönemin ve müjdesinin doğum sancılarını yaşadığı belirtilen açıklamada, "Hür-Der olarak; Zalim, despot ve diktatörlere karşı mücadele eden başta onurlu Hama direnişçilerini selamlıyor, Baas Sosyalist zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz. Başta Suriye halkı olmak üzere tüm mazlum ve Müslüman Ortadoğu halklarına Yüce Allah`tan kendilerini müjdelediği ve takdir ettiği İlahi adalete dayalı yönetime ulaşmalarını temenni ediyoruz" denildi.
 
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir