• DOLAR 32.306
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2444.873
  • ...
Çınar`daki okullarda Halep için yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanlık dramının yaşandığı ve binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiği Halep'e bir yardım eli de Çınar ilçesinden uzandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kampanya kapsamında okullardan toplanan nakdi yardımlar, Halepli mazlumlara yetiştirilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay işbirliğinde insanlık tarihinin en büyük katliam ve dramlarından birinin yaşandığı Halep'e yönelik yardım kampanyası başlatıldı. Konu ile ilgili afişler bastırılarak okullara dağıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde`nin çağrısıyla okullarda idareci ve öğretmenlerin katkılarıyla toplamda 12 bin TL nakdi yardım toplandı.

Toplanan nakdi yardımlar okul müdürlerinin, okul aile birliği başkanlarının ve köy muhtarlarının katılımıyla düzenlenen programda, Kaymakam İsmail Şanlı tarafından Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları'na teslim edildi.

Programda konuşan Kaymakam Şanlı, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Şanlı, "Devlet olarak Suriye`de ve Halep`te yaşananlara başından beri seyirci kalmadık. Burada yardımın büyüklüğü ve küçüklüğü değil önemli olan ilçe milli eğitim müdürlüğünün ve okulların bu dram karşısında gösterdiği hassasiyettir. Mazlum insanlara yönelik bu tür kampanyaları devam ettirmek tüm insanlığın en başta gelen görev ve sorumluğudur." dedi.

Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları ise programa katılan katılımcılara Kızılay`ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir