• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
`Yüzyıl önce yapılan hesaplar bugün de benzeri yapılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sarıkamış'taki askerlerin hayatını kaybedişlerinin 102. yıldönümü münasebetiyle Bingöl'de düzenlenen anma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yüzyıl önce yapılan hesaplar neyse, bugünde aslında benzer hesaplar yapılıyor. Vatanımızı işgale hazır hale getirmeye çalışıyorlar." dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 102'nci yıl dönümü nedeniyle Bingöl İl Gençlik ve Müdürlüğü öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya vatandaşlar, 15 Temmuz Direniş Meydanı`ndan Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Valilik önünde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış hadisesinin çok incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Bugün yaşanılan bir takım hadiselerin, yüz yıl önce yaşananlarla benzerlikler teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'da ülkemize saldıranlarla, birinci dünya savaşında saldırılanlar farklı güçler değil, farklık zihniyetler değil. Yüzyıl önce yapılan hesaplar neyse, bugün de aslında benzer hesaplar yapılıyor. Bu ülkeyi parçalamaya ve gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Kardeşliğimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Vatanımızı işgale hazır hale getirmeye çalışıyorlar."  dedi.

"Geçmişi de çok iyi anlayıp, oradan sağladığımız şuurla geleceğe yürümemiz gerekir"

Yılmaz, "15 Temmuz`daki kahramanlıklar, Sarıkamış`tan, Çanakkale`den farklı değildir. Aynı ruhun yeniden tezahür etmiş halidir. Aynı mücadelenin bugünkü dünyada yansımış halidir. Bunun da çok iyi farkında olmamız lazım. Bu şuur olmadığı sürece maalesef başkalarının oyuncağı olmaktan kurtulamayız. Bölgemizi, coğrafyamızı parçalamaya, kaynaklarımızı sömürmeye çalışan güç odaklarının maşası haline dönüşmemek için bu şuuru her zaman diri ve her zaman güçlü tutmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Program, Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik hocanın yaptığı duayla son buldu.

Anma yürüyüşüne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi,  Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  İl Emniyet Müdürü İl Emniyet Müdürü Metin Akay,  AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve vatandaşlar katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir