• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeliler için yardım toplama merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Golden Plaza`da "Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi"nin açılışını yaptı.

Burada yapılan basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına Hüseyin Şansi okudu.

Şansi, Batman`dan bugüne kadar giyim, un ve battaniyeden oluşan 13 TIR malzemeyi ve yardım toplama etkinliğinde 3 bin 700 TL battaniye ile 7 bin 900 TL un bedelini Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade etti.

2011 yılında Suriye`de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olayların, sonrasında birçok ülke ve örgütün katılımıyla içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Şansi, bu süreç içerisinde en büyük zararı başta çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.

Yüz binlerce Suriyelinin bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybettiği, milyonlarca Suriyelinin de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç ettiklerine dikkat çeken Şansi, "Yıllardır büyük bir acı ve zulüm altında hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca Suriyeli kardeşlerimiz ne yazık ki en temel insani ihtiyaçlarını karşılayamıyor. En son Halep`te yaşanan ve insanlık tarihinin en utanç verici manzaralarını gördüğümüz gibi, Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize ancak dua ederek destek olabildik. Bugüne kadar yerinden edilen, her türlü mezalime uğrayan Suriyeli kardeşlerimiz için ülkemiz ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşları olarak, destek olmaya, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık." dedi.

"Suriyeliler dondurucu soğuk havada ve çamurların içinde yaşam mücadelesi vermektedir"

Suriyelilerin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Şansi, "Bugün başta Halep`ten gelenler olmak üzere çok sayıda Suriyeli kardeşimiz, gerek Suriye içerisinde sınıra yakın yerlerde gerekse de sınır boylarında sığındıkları naylon, muşamba vb. malzemelerden yaptıkları derme-çatma çadırlarda, dondurucu soğuk havada ve çamurların içinde yaşam mücadelesi vermektedir. Televizyon ekranlarında bile görmekten hicap duyduğumuz, görmekten kaçındığımız veya bakışlarımızı çevirdiğimiz bu insanlar; biz görmek istemesek de, bu ağır koşullarda hiçbir insanın yaşayamayacağını farz etsek de, milyonlarca kardeşimizin bu insanlık dışı şartlarda yaşadığını bilmek ve farkında olmak zorundayız. Bu tablo acı ama gerçek bir tablo. Bu tablo filmlerden veya romanlardan alınmış değil. Bu tablo milyonlarca bebek, çocuk, kadın, yaşlı Suriyelinin her gün yaşadığı bir tablo." diye konuştu.

"Suriyelilerin beslenme, giyim ve barınma ihtiyaçları bulunmaktadır"

Açıklamanın sonunda Şansi, şunları söyledi: "Bu koşullarda yaşama mücadelesi veren kardeşlerimizin beslenme, giyim ve barınma gibi en temel insani ihtiyaçları bulunmaktadır. En temel insani yaşam olanaklarından mahrum bir şekilde, kış mevsiminin çetin koşullarıyla da mücadele eden muhacirlerin, bu ihtiyaçlarının karşılanmasında yine insaflı ve merhametli kardeşlerimizin desteğine ve yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bugün burada Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri olarak, muhacir olan ve çok zor koşullarda hayatta kalma mücadelesine destek olmak amacıyla bir araya geldik. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını toplamak üzere bugün burada ‘Suriye İçin Acil Yardım Merkezi`nin açılışını gerçekleştiriyoruz."

Kentteki 27 STK`nın destek verdiği yardım toplama merkezinde toplanacak yardımların savaş nedeniyle muhacir durumuna düşen Suriyelilere gönderileceği belirtildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir