• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
`Bizim görevimiz sefere çıkmaktır zafer Allah`ındır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sarıkamış'taki askerlerin hayatını kaybedişlerinin 102. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, Müslümanların aslı görevinin tıpkı Sarıkamış'da olduğu gibi sefere çıkmak olduğunu, zaferin ise Allah'tan olduğunu belirtti.

Sarıkamış Harekatı'nda 1914 yılında donanarak hayatlarını kaybeden askerler için yürüyüş Muş'ta yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri, STK temsilcileri, sporcular, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Muş Valiliği önünden başlayan anma yürüyüşü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait gençlik merkezinde son buldu. Gençlik Merkezi önünde Sarıkamış'ta hayatını kaybedenler için Muş İl Müftüsü Alaattin Bozkurt tarafından Kur'an okunup dua edildi.

Burada bir konuşma yapan Vali Yavuz, Malazgirt Savaşı'nda Müslümanların tek yürek, tek bilek ve içinde "ilay-i kelimetullah"ın olduğu bir toplumsal sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Vali Yavuz, "Sarıkamış da bunlardan birisidir. Yine ilay-i kelimetullah peşinde koşan bir ordu, tüm olumsuzluklara rağmen küffara karşı mücadele etmiş ve sefere çıkmıştır. Bizim görevimiz sefere çıkmaktır, zafer Allah'ındır. Ama zafer nasip olmamıştır. Fakat o şehitlerimiz görevlerini yapmış, Allah'a ve Hz Peygambere kavuşmuştur." dedi.

"Küresel güçler her defasında İslam coğrafyasında Müslümanları birbirine düşmen ettiler"

Siyonistler ve küresel güçler tarafından Müslümanların sürekli birbirlerine düşman edildiğini söyleyen Vali Yavuz, Arapların sürekli düşman olarak yanlış bir şekilde anlatıldığını belirterek, "Bize hep Arapların bizi arkamızdan vurduğunu, şu Müslüman ülkenin bize şunu yaptığını söylerdiler. İşte bu Siyonistler, küresel güçler her defasında İslam coğrafyasında Müslümanları birbirine düşman ettiler. Ama Sarıkamış Harekâtı'nda görevlendirilen bir Arap taburu aslanlar gibi savaşmış ve asla yerlerini bırakmamışlardır, cephelerini terk etmemişlerdir. ilay-i kelimetullah peşinde kardeşleriyle beraber mücadele etmişlerdir. Yine Enver Paşa'nın aklı, becerisi, ilmi tartışılabilir ama Müslümanlığı asla tartışılamaz. Asla İslam'a ve davasına olan inancı tartışılamaz. Nitekim Enver Paşa Kafkaslarda Ruslarla savaşırken şehit düşmüştür." şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, etnik kökenlerin ve mezheplerin tartışma konusu olmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Biz tarihimizi doğru öğrenmeliyiz. İnsanlar başarısız oldu diye hain değildirler. Gelin artık biz birbirimizi sorgulamayalım. Etnik kökenimizi, mezhebimizi tartışma konusu yapmayalım. Bu gün yine de küfür tek millettir ve İslam tek millettir. Bizim tek milletten kastımız Müslümanlardır bunu herkes böyle bilsin. Eğer siz tarihinizden medeniyetinizden uzaklaşmışsanız, eğer siz terminolojinizi bilmiyorsanız kabahat bu terminolojiyi kullananların değil bunu bilmeyenlerindir." İfadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir