• DOLAR 32.274
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2456.48
  • ...
Belediye Başkanı Feyat Asya Din Görevlileriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta görev yapan Din Görevlileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Müftüsü Alettin Bozkurt`un da katıldığı buluşma programı, Muş Belediyesi`nin tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Feyat Asya, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili konuştu.

Göreve geldiklerinde kentin eksik ve aksaklıklarını tespit ederek çalışmalarına başladıklarını söyleyen Asyan, kısa, orta ve uzun vadede yapılabileceklerin değerlendirmesini yaptıklarını belirtti.

Asya, "Aklı başında bir program yaparak bu memleketin kendi kaynaklarını kendi hizmetinde kullanmanın hesabını yaptık. Muş belediyesi kendi tarihinde 2014`ün 2 Nisan`ından itibaren hep bir gününü önceki günle yarışır hale getirdik. Bütçe oluşturarak proje yaptık. Şu anda Muş Belediyesinin hemen hemen her bakanlık, her genel müdürlükte projesi vardır. Bu kapsamda birçok projemizi hayata geçirdik. Özellikle Karni Deresi ve Çar Çayı'nın ıslah edilmesi için acil eylem planı oluşturduk. İkili ilişkilerle Karni Deresi`nin ıslahı için 8 milyon ödenek ayrıldı. Karni Deresi projesi Türkiye'de derece yapacak bir proje haline geldi. 90 dönüm üzerine kafeteryasıyla, restoranlarıyla, camisiyle, anfi tiyatrosuyla, yürüyüş parkurlarıyla, spor kompleksleriyle, çocuk oyun alanlarıyla, WC ve büfeleriyle bir bütün olarak yüzde 75'i bitmiş durumda. Şu anda ağaçlandırma aşamasına geldiler. İnşallah 2017`nin Haziran ayının ortalarında hizmete açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muş`un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyleyen Asya, “Kısa bir sürede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir hayvan pazarının yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Bunun yüzde 40`nı DAKA desteğiyle yüzde 60`ını da belediyenin kendi öz kaynakları ile yapmış olmanın sevincini yaşadık. Yine aynı zamanda 25 dönüm üzerine içinde soğuk hava deposu, mescit ve idari binalarıyla sebze halimizi aynı şekilde bir kısmını kalkınma bakanlığımızın desteğiyle projelendirerek bitirdik. Esnafımızı mağdur etmeden tahliye işlemini yaptık. Sokak hayvanlarının rehabilitesi ve barınması için hayvan bakımevini kurarak hizmete başlattık. Yine park bahçe alanında önemli çalışmalar yaptık. Kent genelindeki boş alanları vatandaşlarımızın kullanabileceği yeşil alanlar yaparken bunlara verdiğimi isimlerle kendi değerlerimizi de ihmal etmedik. Bu kapsamda Ahmed-i Xani, Müftü Mehmet Çağlayan, Şeyh Şükrü Efendi, Vali Feridun Gültekin, Köse Hoca, Mehmet Zeki Ökmen parklarımızı yaparak halkımızın hizmetine sunduk.” şeklinde konuştu.

Her mahalleye bir bilgi evi yapmayı hedeflediklerini belirten Asya, “Eski sebze hali ile Eski Semt Pazarının yerine birer bilgi evi yaptık. Çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. Hava şartlarından dolayı bazı eksikliklerini bu yılın çalışma sezonunda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı şekilde hayırsever bir hemşerimizin desteği ile bir tane de Dere Mahallesi`nde yapmayı planlıyoruz. Bununla beraber diğer mahallelerimiz de uygun yerler bulduğumuz an projemizi devam ettireceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Asya`nın katılımcıların sorularını cevaplaması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir