• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Kurtulmuş: Bölge bir kere daha dizayn ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardan olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, son süreçte bölgede yaşananlarla ilgili de “Bu, 2`inci Sykes-Picot, çok açık. Meselenin başlangıcı 1991 Irak`ın işgalidir.” dedi.

Kurtulmuş, “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz.” dedi.

“Büyük resim çok net; bir asır evvelki oyunun 2`inci perdesi oynanıyor.” diyen Kurtulmuş, “Bölge bir kere daha dizayn ediliyor, bölünmeye çalışılıyor. Burada da bu oyunu bozabilecek tek ülke Türkiye olarak görüldüğü için bu oyuna müdahale etmemesi isteniyor. Bunun Türkiye`nin yönetim yapısıyla falan hiçbir ilgisi yok. Bu, 2`inci Sykes-Picot, çok açık. 10 sene öncesine göre mezhebi bakımdan da bölge çok daha fazla bölünmüş durumda. Meselenin başlangıcı 1991 Irak`ın işgalidir." değerlendirmelerinde bulundu.

Yılbaşı gecesi İstanbul`da bir gece kulübüne düzenlenen, 27'si yabancı uyruklu 39 kişinin öldüğü saldırının faili hakkında da konuşan Kurtulmuş, "Muhtemelen Kırgızistan üzerinden gelmiş biri. Bu tür saldırıları yapanları tek bir örgüt olarak görmek gerek. Bir örgütün farklı şubeleri. Saldırıyı yapan elemanlar farklı ama hedefler aynı. Önemli olan büyük resmi görmek. Karşımızdaki örgütler oldukça profesyonelleşmiş. Canlı bombayı tahmin edebiliyorsunuz ama böyle bir saldırı çok ilginç. Belki içeride de bir destekçileri vardı. Bunların hepsi değerlendiriliyor. Tehdit sadece bir tek örgütten gelen bir tehdit olmadığı için işimiz hakikaten çok zor." dedi.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir