• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KYK`nın topladığı yardımlar Halep`e gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Batman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan, öğrenci, vatandaş ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Halep Bizimdir, Bizdendir, Bizlerledir" kampanyası kapsamında 250 kolilik yardım toplandı.

Yardımlar için yapılan törene KYK Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, KYK Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, öğrenciler ve Kızılay çalışanları katıldı.

Toplanan gıda ve giyim yardımlarının Kızılay aracılığıyla Suriye'nin Halep şehrine gönderileceği öğrenildi.

Konu hakkında bilgi veren Özperk, "Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü olarak Batman Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu ile Batman Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenci kardeşlerimizle beraber Türkiye genelinde Halep ve Halepliler için Kızılay işbirliğiyle yapılan yardım toplama kampanyasının finalindeyiz. İki gün önce Gençlik ve Spor Bakanı'mızın katılımıyla Gölbaşı'ndan ilk TIR'larımız yola çıktı. Türkiye geneli yaklaşık olarak 102 TIR yardım malzemeleri toplandı. Biz de Batman KYK olarak yaklaşık 250 koli yardım paketi hazırladık. Topladığımız yardımları Kızılay şube başkanlığımıza teslim edeceğiz. Yardımları Kızılay ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak." dedi.

Toplanan yardımları teslim alan Tezdiğ ise "Toplanan yardımlar Kızılay şubelerimiz üzerinden sınır kapısına sevk ediliyor. Bugün Batman KYK İl Müdürlüğümüzce toplanan 250 koli gıda ve giyim malzemesi Halep'e sevk edilecek. Bu gece aracımız Cilvegözü'ne varıp yarın da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacaktır." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir