• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Tel örgülerin kaldırılmasıyla yaşanan tahribat gün yüzüne çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin'in Abdülkadir Paşa Mahallesi'nde patlayıcılardan ve molozlardan arındırılan bir bölüm, güvenlik tellerinin kaldırılmasıyla sivil geçişlere açıldı.

İlçede, 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılmıştı. Abdülkadir Paşa Mahallesi'nin bir bölümünün açılmasıyla birlikte vatandaşlar ev ve iş yerlerinin durumunu görmek için mahalleye akın etti.

Yaşanan çatışmalardan fazla hasar alan binalar yıkılırken çatışma bölgesinin dışında kalan ve hasar görmeyen binalarda bütün eşyalarının çalındığı, bazı binaların da elektriktik tesisatının tahrip edilip kablolarının çalındığı, su sayaçlarının söküldüğü iddia edildi.

Çatışmalar nedeniyle camilerin de büyük hasar gördüğü gözlemlendi. Özellikle Şeyh Bahaddin Cami'sinin mihrabı, dış duvarları ve pencereleri tamamen tahrip olmuş durumda.

Yine aynı mahalde bulunan Fatih Sultan Mehmet Orta ve İlköğretim Okulu'nun masa, tahta ve sandalyelerin kırıldığı, duvarlara menfez açıldığı görüldü.

Abdülkadir Paşa Mahallesi Muhtarı İbrahim Akpınar, Çağ Çağ Caddesi üzerindeki Kartopu Sokak'tan itibaren konulan tellerin Azizler Sokağı üzerinden Çağ Çağ deresine kadar ulaştırıldığını, tellerin dışında kalan evlerin de açıldığını söyledi. Akpınar, bölgede tellerin arasında kalan sağlam evlerin açılması için de girişimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Telle çevrili bölge için uyarı

Bu arada bölgede bulunan emniyet ekipleri, vatandaşlara tellerle çevrili bölgeye girmemeleri yönünde uyarılarda bulundu. Telle çevrili bölgede patlayıcıları imha etme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden ekiplerin, bölgede sürekli devriye attıkları ve vatandaşları uyardıkları gözlendi. (Cihat Şayık- İLKHA)


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir