• DOLAR 32.271
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2402.695
  • ...
`Memleketimizde yılbaşı geceleri ithal bir projedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AGD Muş Şubesi, Mekke`nin Fethi yıldönümü münasebetiyle öğretmenevi konferans salonunda bir program düzenledi. Programda konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek yılbaşı gecelerinin memleketimizde ithal bir proje olduğunu söyledi.

Program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna açılış konuşması yaptı.

Suna konuşmasında, “Aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş biliyoruz, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiçek, yılbaşı gecelerinin gençlerin ahlakını bozan ithal bir proje olduğunu belirterek, bu gecenin Mekke`nin fethi olarak hatırlanıp kutlanılmasının önemli olduğunu belirterek, “Memleketimizde ithal bir proje olan yılbaşı gecesine bir alternatif olarak, memleketimize bir adet, bir gelenek olarak fetih ruhunu yaşatanlardan Allah razı olsun. Memleketimize, bize ait olmayan bir takım alışkanlıklarla, bir takım programlarla bizler, asli hüviyetimizden uzaklaştırılmaya çalışılıyoruz. Bu açıdan bu gecenin Mekke`nin fethi olarak hatırlanıp kutlanması oldukça önemlidir.” dedi.

“Sadece İslam dünyasında bir Filistin vardır”

Dünya üzerinde sadece İslam beldelerinde kan ve gözyaşı olduğunu belirten Çiçek, “Küresel bir köy haline geleni çağdaş dünyamızda, özellikle İslam dünyasında olup bitenleri hepimiz görüyoruz. Sadece İslam dünyasında insanlar kör haline getirilmeye çalışılıyor. Sadece İslam dünyasında bir Filistin vardır, bir Irak vardır, bir Afganistan, bir yemen, bir Miyammar vardır.  İslam dünyasının dışında sürekli kanların akıtıldığı, varil bombalarının masum insanların üzerine yağdırıldığı ikinci bir dünya yoktur. Her şey bizim aleyhimize gelişiyor. İşte bizim bunun kritiğini, sorgulamasını yapmamız gerekir.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir