• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrik kesintisinden bıkan kadınlar DEDAŞ`ta oturma eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olduklarını belirten Atatürk Mahallesinde ikamet eden kadınlar, çocukları ile birlikte Dicle EDAŞ arıza bahçesinde oturma eylemi yaptı. Elektrik verilinceye  kadar ayrılmayacaklarını belirten kadınlar gerekirse açlık grevine bile gireceklerini söylediler.

Kesinti ve tek faz nedeniyle beyaz eşyalarının yandığını iddia eden kadınlar su akmadığı için de çocuklarını banyo yapamadıklarından yakınarak,  sadece seçim zamanında  hatırlandıklarını ve bundan sonra oy istemeye gelenleri dayakla geri göndereceklerini ifade ettiler.

“Elektriğimiz gelene kadar buradan ayrılmayacağız”

Fatura kesmeye gelen DEDAŞ elamanlarının dayak yiyip geri döneceğini söyleyen Halime Esen, “Yeter artık. Ne elektrik ne de su var. Öğrencilerimiz sabah erkenden okula gidiyorlar , çok perişan bir haldeyiz bu adalet midir? Yaklaşık bir aydır doğru dürüst elektrik yok, geldiğinde de tek fazdır. Buzdolabımız ve televizyonumuz yandı, gelsinler arızayı gidersinler. 3 gün faturanın üzerinden geçse gelip elektriği kesiyorlar şimdi de gelsin yapsınlar bakalım.  Elektirk için burada toplanmışız elektriğimiz gelene kadar buradan ayrılmayacağız. Bundan sonra da mahallemize gelip bize elektrik borcu çıkarmasınlar, fatura için elektrikçi eve gelse dayak yiyip dönecek. Madem bize elektrik vermiyorlar elektrik ücretini de bize çıkarmasınlar. Eskiden elektriğimiz iyiydi. Tarlalar arasındaki evlerin elektriğini bizim trafoya bağladılar, trafomuz yandı elektriğimiz tek faz oldu. Ampuller dahi yanmıyor, karanlıktayız artık mum yakıyoruz.” dedi.

Elektrik olmadığı için hasta ve yatalak olan çocuğuna buhar veremediğinden yakınan Şükran Kaya ise şunları söyledi:

 “Benim iki çocuğum hasta, bir oğlum yatalaktır. Doktor normal sobayı yasaklamış, kaldığı yerin temiz ve hijyen olması gerekiyor. Elektrik olmadığında buhar veremiyoruz. Çamaşır makinem, buzdolabım yandı. Devlet bize alsın. Yetkililer gelip halimizi görsünler.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. 

“Seçim zamanında oy istemeyi biliyorlar,  şimdi ise kimse bize sahip çıkmıyor”

Kendisi ve oğlunun astım hastası olduğunu elektrik verilmediği takdirde açık grevine gireceklerini söyleyen Zeynep Irmak, “Ben ve çocuğum astım hastasıyız, elektrik olmadığı için buhar vermeleri için çocuğumu hastaneye götürüyorum. Devlet hastanesi bize uzaktır, arabamız yok perişan ve mağduruz. Çok şey istemiyoruz sadece elektrik istiyoruz. Kış için hazırladığımız yiyecekler, dondurucunun buzu eridiği için hepsi bozuldu, çöpe attık, yazık-günah değil mi? Çok şey istemiyoruz, sadece elektrik istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte sabahın erken saatlerinden beri buradayız. Kahvaltı yapmadık elektrik verilmezse açlık grevine gireceğiz. Oğlum ara sıra astım krizine giriyor. Sahipsiziz bize sahip çıksınlar. Seçim zamanında evlerimize gelip oy istemeyi biliyorlar. Oy veriyoruz ama şimdi kimse bize sahip çıkmıyor. Maddi durumumuz yok, hepimiz kirada oturuyoruz.” dedi.

“Ne elektrik ne de su var perişan haldeyiz”

Su olmadığı için çocukları banyo yapamadan okula gönderdiklerini belirten Zübeyde Esen ise şunları söyledi:

 “Elektriğimiz iyiydi. DEDAŞ ekibi geldi ne yaptıysa onlar yaptılar. Şimdi de tek faz olmuş. Beyaz eşyalarımız yandı ,perişan olduk. Ne elektrik ne de su var. Çocuklarımız okula gidiyor ama su olmadığı için onları banyo yapamıyoruz. Sıkıntımız çoktur. Bundan sonra oy kullanmayacağız, oy istemeye gelen olursa da onları döveceğiz. Bundan sonra kimse gelip bizden oy istemesin. Hepsi menfaatleri için gelip oy istiyorlar, biz de inanıyoruz ve oy veriyoruz. Sonradan bize hiçbir şey yapılmıyor. Ne sokaklarımız, ne caddelerimiz hiç bir şeyimiz insanlarınkine benzemiyor. Sözde Kızıltepe`de yaşıyoruz ama köylerde yaşayanlardan bir farkımız yok. Buradan ayrılmayacağız, ancak bize evden telefon gelip elektrik gelmiş dense, o zaman eve gideceğiz. Yoksa burada oturmaya devam edeceğiz.”   (Mehmet Aslan-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir