• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
El - Muid (cc)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EL MUİD (C.C.)

“Mahlukatı yok ettikten sonra tekrar yaratan.”

Kâinatta hiçbir şey ebedi değildir. Her şeyin mutlaka bir ömrü, muayyen bir vakti vardır. O bittikten sonra ölüm gelir. Canlılar kâinata veda ederler. Gün gelecek kâinatın da ömrü bitecek. Kıyamet dediğimiz dehşetli saatler bütün varlıkları titretecektir. Yani her şey yok olacak, yalnız Allahü Teâlâ kalacaktır.

Dünya dolusu insan ölüm ırmağı ile ahiret gölüne akıtılmıştır. Fakat ölmekle iş bitmiş değildir. Eğer öyle olsaydı, zalimlerin yaptığı yanlarına kâr kalırdı. İyiler, muhsinler, güzel kulluk edenler, Allah yolunda can verenler mükâfatsiz bırakılmış olurdu.

Allahü Teâlâ`nın kudretine, emr ü fermanına karşı gelecek hiçbir varlık mevcut değildir. Bütün varlıkları yaratan O`dur. Ölülere yeniden hayat verecek olan da elbet O`dur. İşte Allah`ın tayin buyurduğu o gün gelince, mezarlarında toz toprak olmuş, dağılmış, belki hiçbir eser kalmamış ölüler diriltileceklerdir. Kalk borusu vurduğunda, Hazreti Adem`den son insana kadar kimler varsa, kimler ölüm uykusuna dalmışsa herkes ayağa kalkıverecek. Hiç yoktan yaratan, sonra diriltmeye kadir olmaz mı?

İnsanın ne dünyaya gelişi, ne dünyadan gidişi, ne ölümü, ne de dirilişi kendi elinde değildir. Hayatı yaratan, ölümü yaratan, herkesi hesaba çekecek olan ancak Yüce Allah`tır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir