• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
"Muhacir Çağrı Merkezi" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen muhacirlerin sorunlarının çözümünün kolaylaştırılması amacıyla ‘Muhacir Çağrı Merkezi` açıldı. Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan ve BM Mülteci Örgütü (UNHCR), Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından desteklenerek hayata geçirilecek olan ‘Muhacir Çağrı Merkezi` için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlk defa Şanlıurfa`da hayata geçirilecek olan ‘Muhacir Çağrı Merkezi` ilk etapta; 8 operatör, 4 vaka yönetim görevlisi, bir psikolog, 2 hukuk danışmanı, 2 eğitim danışmanı, bir yönetici ve 4 tercüman ile hizmet verecek.

Şanlıurfa`daki mültecilerin hizmetine sunulacak proje kapsamında, "mültecilerin çağrılarının karşılanması, sorunlarının çözümü için ilgili kurumlarla irtibatın sağlanması, sorunların çözülmesi ve vaka takibi kapsamında başvuru sahiplerine geri dönüş yapılması, gerekli zamanlarda sahada vaka görüşmelerinin yapılması, bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilmesi" gibi birçok konuda hizmet verilmesi planlanıyor.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında proje koordinatörleri ve görevliler tarafından yapılan sunumlarda, kuruluş çalışmaları ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Bilgilendirme toplantısına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. Vali Tuna, programda bir konuşma yaptı.

Batı'nın Suriye`de yaşanan çatışmalar ile birlikte yurdunu terk etmek zorunda kalan mülteciler üzerinden Türkiye`yi sosyal ve ekonomik anlamda zor durumda bırakmak için elinden geldiğini yaptığını belirten Tuna, tüm bunlara karşılık başta Şanlıurfa halkının Suriyeli muhacirlere sahip çıktığını söyledi.

İl bazında yeni olan ‘Muhacir Çağrı Merkezi`nin Suriyelilerin sorunlarının çözümü noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Tuna, bu konuda Valilik olarak çağrı merkezine gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan IMPR Genel Başkan Yardımcısı Ümit Algan ise çağrı merkezinin normal şartlarda faaliyet gösteren diğer çağrı merkezlerinden farklı olarak bir çözüm merkezi görevi göreceğini söyledi. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir