• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Suriyeli ailelerin çadırları sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Suriyeli ailelerin kaldığı çadırlar yağmur nedeniyle su baskınına uğradı.

Şehirde iki gündür etkili olan yağmur, Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi'nde kendi imkânlarıyla boş arsa ve tarlalara kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeli aileleri olumsuz yönde etkiledi.

Yağmur nedeniyle yüzlerce Suriyeli ailenin barındığı derme çatma çadırların su altında kaldığı görüldü.

Durumdan en fazla çocuk, kadın ve yaşlıların etkilendiği öğrenilirken, birçok eşyanın kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Şehirdeki soğuklar nedeniyle zor şartlarda olan aileler, çaresiz bir şekilde beklediklerini belirterek, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi.

Su baskınında çadırı hasar gören bir ailenin evinde çekilen amatör görüntülerde, aynı bölgede oturan bir vatandaşın, "Ailelerin kimseleri yok, çalışmıyorlar. Buradaki anne bahçe işi oldu mu gidiyor. Olmadığı zaman da aç kalıyor. Ailede 10 gündür kimse işe çıkmıyor. İş oldu mu ekmek geliyor eve, olmadı mı gelmiyor. Ailelere aylık yardımcı olmak, kiralarını ödemek isteyen olursa bize ulaşabilir." ifadelerini kullandığı görülüyor. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir