• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valilik ziyaretinin ardından gençlerle kahvaltıda buluştu.  Bakan Kılıç, burada basın mensuplarına yatığı açıklamada hükumetin Suriye politikasına değinerek, Türkiye`nin güvenliği için nerede olunması gerekiyorsa orada olacaklarını söyledi. 

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Kılıç, milletin imkânlarını alıp çukur kazanlara karşı devletin seyirci kalamayacağını vurguladı.

"Milletin imkânlarını alıp da çukur kazanlara devlet seyircimi kalacak?"

 Kılıç, “Bizi birbirine bağlayan unsurları iyi bileceğiz. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Bizim gidecek farklı bir vatanımız da yok, bu vatan bizim, bu devlet bizim. Biz hep beraber bu coğrafyada bir şeyler başarabilirsek başarırız. Ayrı ayrı düşmekle olmaz, kenetleneceğiz. Bu hizmet kendisine hizmet edeni gönlüne alır. Şimdi Van`da belediye noktasında kayyum atandı diye eleştiri getirenler var. Peki, devletin, milletin imkânlarını alıp da çukur kazanlara devlet seyircimi kalacak? Sizin vergilerinizle, sizin alın terinizle toplanan vergilerle onlara emanet edilen bu milletin aracını-gerecini çukur kazmak için mi kullanılacaklar? Burada emniyeti sağlamak için gece gündüz görev yapan polisini, askerini şehit etmek için o imkânları kullanana karşı sessiz mi kalınacak?” dedi.

“Uluslararası camia işin arkasında ne olduğunu gördü”

Geçtiğimiz hafta PKK`nin İstanbul ve Kayseri`de gerçekleştirdiği bombalı saldırılara ve Rusya Büyükelçisi`nin öldürülmesine değinen Kılıç, Büyükelçinin öldürülmesindeki provokasyonu uluslararası camiaların gördüğüne dikkat çekerek,  “İstanbul`da maç sonrası 45 vatan evladını şehit ettiler. Bir hafta sonra Kayseri`de askerlerimizi şehit ettiler ve bir de Pazar iznine çıkarken otobüsün içinde, kalleşçe, zaten bunların hepsi kalleştir. Bunların ancak bildikleri, korkarak köşeye sıkışıp bir yerlerden bomba patlatmak, arkadan vurmaktır. Ama bunları temizleyip atacağız. Kayseri`de askerlerimizi şehit ettiler. Sonra da bir tane namerdi, haini Rusya Büyükelçisini öldürmek, suikast yapmak üzere gönderdiler. O da aynen öyle haince kalleşçe arkasından vurdu. Ama çok şükür uluslararası camia işin arkasında ne olduğunu gördü.” diye konuştu.

“Türkiye`nin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz”

Ülkenin güvenliği için Suriye`ye girdiklerini ve bunu eleştiren kesimlere cevap veren Kılıç, “Şimdi bazıları bizim Suriye`de, Irak`ta ne işimiz var diyorlar. Bunlar ne dediklerini de bilmiyorlar. Sabah başka, akşam başka konuşuyorlar. Bir sene önce niye oraya gidiyorsunuz diyordular, şimdi ise niye gereğini yapmıyorsunuz diyorlar. Bir tutarlı olun. Şimdi ana muhalefet de, ‘Operasyonlar noktasında biz hükümete destek vereceğiz` diyor. Bu millet hainlere ses çıkarmayanları da görüyor. Geçen bir yerde okudum, bizim Suriye`de olmamız büyük bir hataymış. Biz Türkiye`nin güvenliği için nerede olmamız gerekiyorsa orada oluruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim vatanımız bize yeter ama vatanımızı dışarıdan tehdit edenlere karşı da gereken adımı atarız.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale savaşında Halep`ten de, Şam`dan da insanların gelip savaştığını ve şehit olduğunu anımsatan Kılıç, “Bunlar bizim bağlarımızın olduğu yerlerdir. Akrabalık bağlarımız vardır. 100 sene öncesinde Çanakkale`ye gidip de beraber savaştığımız, şehit olduğumuz ecdadımız var. Bugün Çanakkale`ye gittiğimizde ne görüyoruz? Farklı farklı illerden bir araya gelmiş olan insanların beraber, omuz omuza bayrak için, vatan için şehit olduğunu görüyoruz. Şimdi bugün sınırlarımızın dışında olup da gelenler, Halep`ten de var, Şam`dan da var. Bosna`dan da var, Selanik`ten de var. Biz bir olacağız, beraber olacağız hep beraber Türkiye olacağız.” şeklinde konuştu.

PKK`nin en büyük zararı Kürt halkına verdiğinin altını çizen Kılıç, “PKK en büyük zararı da Kürt vatandaşlarımıza vermiştir. Falanca yatırımı Avrupa Birliği fonlarıyla yaptılar diyorlar. Elinize, gözünüze, dizinize dursun. Bari yalan söylemeyin. Yalan söylüyorlar yalan. Bu memlekete yapılan yatırımların hepsi bu ülkenin öz kaynaklarıyla yapılmıştır.” dedi.

Van'a spor kompleksi müjdesi

Mevcut Şehir Stadyumu yerine her türlü sporun yapılacağı bir spor kompleksi yaptıracaklarının müjdesini veren Kılıç, “Sabahleyin valiliğe geçerken Sayın Valimiz ile beraberce eski stadyumun olduğu bölgeden geçtik. Tabi eskimiş, düzenlenmesi gereken bir yapı ve o bölge içerisinde 54 dönüme yakın bir arazimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın arazisidir. Benim düşüncem şu, Van`ın merkezinde olan başka araziler az bulunur. Gerçekte az bulunan bir arazinin sahibiyiz. Van için yapılacak çok güzel işler var. Şehrin merkezi, doğru mu? Dolayısıyla bizim orayı tamamen bir spor alanına döndürmemiz lazım. Ama sadece futbol değil, öyle olmaz, bunu kabul etmem. Orada yeni başlatacağımız bir projemiz var. Antrenman salonları yapacağız. Şu an açık olan tenis kortlarının prefabrik olarak üstünü kapatacağız ki yazın açılacak, kışın kapanacaktır. Böylece biz orayı hem yazın hem de kışın kullanacağız. Aynı zamanda antrenman salonlarını orada yaparak merkezde antrenman yapılmasını sağlayacağız. Açık spor alanlarıyla ilgili bazı düşüncelerimiz var. Ortayı da muhafaza ederek geleceğe yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç`a konuşmasından sonra 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi nöbetlerinde çekilen bir fotoğraf hediye edildi.

Bakan Kılıç, Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Binasına geçerek partililerle bir araya geldi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir